2024.04.23, Kedd
A Duna Aszfalt ismét a legmegbízhatóbb cégek között

A Duna Aszfalt ismét a legmegbízhatóbb cégek között

magyarepitok.hu

2017.02.20. 12:24 - Lengyelné Nagy Ildikó

A magyar mélyépítő harmadszor nyerte el a Bisnode AAA tanúsítványt, ezzel a pénzügyileg legszilárdabb lábakon álló vállalatok közé tartozik.

Hirdetés

A Duna Aszfalt Kft. elnyerte a Bisnode nemzetközi cégminősítő AAA-s tanúsítványát, mellyel a magyar vállalatok csupán 9,82 %-a rendelkezik.

A magyar tulajdonú társaság közleményéből kiderül, immár harmadik alkalommal nyerték el a minősítést. „Nagy öröm és megtiszteltetés a cég számára, hogy ügyfeleink iránti elkötelezettségüket, a velünk kötött üzletek alacsony pénzügyi kockázatát egy objektív minősítő folyamat során külső szakértők is elismerik” – áll a közleményben. „Mindez azt az üzenetet hordozza, hogy jó úton járunk a cég építésében.” A vállalat vezetése arra számít, hogy a Bisnode tanúsítvány segítségével ügyfeleik, beszállítóik, munkavállalóik felé tovább tudják fokozni azt a bizalmat, ami egyre fontosabb a hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatokban.

A közlemény hangsúlyozza, a minősítés alapján a Duna Aszfalt a jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak. A minősítés ugyanis a kialakításának köszönhetően arról is képet ad, hogy az elkövetkező egy évben milyen valószínűséggel válik fizetésképtelenné a vállalkozás.
 

A NAV adataitól a sajtóhírekig minden számít

A Bisnode minősítése a vállalkozások pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján.

Az értékelés több hivatalos forrásból származó adaton alapul: ezek közt ott vannak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium adatai, a cégbíróság bejegyzései, a NAV és más hatóságok adatai. A rendszer a hivatalos források mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat is: mérlegadatok, eredmény-kimutatások, trendek. A minősítés figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A Bisnode fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit.

A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a Bisnode minősítéshez, például végrehajtási adatokat vagy a sajtóhíreket. 1908 óta minősítik a cégeket megbízhatóságuk alapján, az AAA cégminősítést 1989-ben vezették be. A tanúsítvány lehetőséget nyújt az arra érdemes társaságok számára, hogy széles körben megmutassák, cégük elismert, megbízható, hitelképes vállalat.

Duna Aszfalt Zrt.AktuálisBisnodeBács-Kiskun megye

Hírlevél

Hirdetés