2024.04.19, Péntek
INGATLANFEJLESZTÉSI „OSCAR-DÍJJAL” ISMERTÉK EL A KIRÁLYEGYHÁZI CEMENTGYÁRAT

INGATLANFEJLESZTÉSI „OSCAR-DÍJJAL” ISMERTÉK EL A KIRÁLYEGYHÁZI CEMENTGYÁRAT

2017.05.26. 21:41 - Oltyán József

A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) ipari létesítmények kategóriában Nemzetközi Ingatlanfejlesztési arany fokozatú nívódíjjal ismerte el a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát 2017. május 26-án, Andorrában.

Hirdetés

A párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI, 25. éve, mára 20 ország nemzeti válogatójával rendezi meg Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, a FIABCI World Prix d'Excellence-t. A pályázat célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése világszerte. A nemzetközi zsűriben idén 32 ország 63 szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.

 

2017-ben az ipari létesítmények kategóriájában a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát a FIABCI 68. Kongresszusán World Prix d'Excellence Gold Winner díjjal ismerte el az Andorrai Hercegségben. Romanenko Alexander, a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Bizottság elnöke az első helyen végzett királyegyházi pályázatot így méltatta: „A zsűrit lenyűgözte a rendkívül egyedi építészeti tervezés. A teljes épületegyüttes kompakt méretű, amely így csak minimális művelhető területet foglal el, szem előtt tartva mezőgazdasági tevékenység fenntarthatóságát. Európa legmodernebb cementgyára nemcsak esztétikája, hanem környezetbarát működése miatt is kivételes projekt."

A nyertes pályázat főbb pontjaiként kiemelték a Királyegyházi Cementgyár hasonló építőanyag-üzemekhez képest kompakt, kis méretét, az alkalmazott modern környezetvédelmi technológiákat, köztük a másodlagos tüzelőanyag használatát, a már alacsony kibocsátási értékek további csökkentését, a vasúti szállítás elsődlegességét. Perl Tamás, a gyárat tervező M Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője a díjátadó apropóján elmondta, hogy szabad kezet kaptak az épület tervezésekor, szem előtt tartva a kihívást jelentő statikai megoldásokat, és az esztétikumot. Olyan ipari komplexumot hoztak létre, mely meggyőzi az embereket, hogy ez a modern épület eltér az általuk ismert hasonló gyáraktól, és a legkorszerűbb technológiával rendelkezik.

 

„Büszke vagyok a Királyegyházi Cementgyár indulása óta épített egészség- és munkavédelmi kultúránkra, valamint környezetvédelmi teljesítményünkre. Az elmúlt 5 évben a fűtőanyagból keletkező szén-dioxid kibocsátásunkat 20%-kal csökkentettük. Az ipari ingatlanok kategóriájában elért első hely megerősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk a fenntartható fejlődést szem előtt tartó megoldások alkalmazásában." – mondta a díjátadón Mikita István, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Gyárigazgatója.

 

Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Marketing kommunikációs vezetője szerint a környezetet védő modern technológia mellett legalább olyan fontos a helyi közösségekkel ápolt jó viszony, sikeres együttműködés. „Ezt a két szempontot vesszük figyelembe mindennapi munkánk során, és bízunk benne, a fenntarthatóság érdekében jó példaként szolgálhatunk az ipari szereplők számára." – tette hozzá a nívódíj átvétele után.

 

A Királyegyházi Cementgyár tervezése és működése, a fenntarthatósági elvárásoknak való megfelelése, teljesen összhangban áll a nemzetközi LafargeHolcim Csoport „A 2030-as Terv"-ben megfogalmazott víziójával. E szerint a jövő építőipara innovatív szemléletmóddal rendelkezik, a környezetre nézve semleges, és használt alapanyagaival a körkörös gazdaság megvalósítását éri el. Célkitűzései 4 pilléren alapulnak: klímavédelem, a víz és természet védelme, a körkörös gazdaság megvalósítása, az emberekre és a közösségetekre gyakorolt pozitív hatás.

 

A 2017-es FIABCI World Prix d'Excellence különösen sikeres volt Magyarország számára: a Királyegyházi Cementgyár mellett további 4 budapesti ingatlanfejlesztési projektet is díjaztak.

 

LAFARGE CEMENT MAGYARORSZÁG KFT.

A LAFARGE 2011 júliusában kezdte meg tevékenységét Magyarországon és az építőipar számára az egyik meghatározó cementgyártójává vált egyedi megoldásaival. A ma már LafargeHolcim nevet viselő cégcsoport érdekeltségi körébe egy cementgyár tartozik Királyegyházán, amely 150 főt foglalkoztat. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. célja partnerei és végfelhasználói igényeinek teljes körű kiszolgálása innovatív, kitűnő minőségű cementtermékekkel – mind ömlesztett, mind zsákos formában. A hatékony és fenntartható ipari folyamatok kialakítása során a vállalat kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére, a természeti erőforrások megőrzésére és a helyi közösségekkel való együttműködésre is. Példamutató szemléletéért 2013-ban CSR Hungary díjban részesült, 2014-ben pedig a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Környezetvédelmi díját érdemelte ki. Európa egyik legmodernebb cementgyáraként a Királyegyházi Cementgyár 2012-ben Építészeti Nívódíjat, 2017-ben a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán ipari létesítmények kategóriában első díjat kapott.

További információ elérhető a www.lafarge.hu oldalon.

 

LAFARGEHOLCIM CSOPORT

A LafargeHolcim világvezető az építőanyag-gyártásban és azon építőipari megoldások biztosításában, amelyek világszinten kiszolgálják a kőművesek, az építtetők, az építészek és a mérnökök igényeit. A Csoport cementet, adalékanyagokat és transzportbetont gyárt, melyeknek felhasználási köre a megfizethető lakhatást szolgáló projektektől a kisebb, helyi építkezéseken át egészen a technikai és az építészeti szempontból kihívást jelentő nagyobb infrastrukturális beruházásokig terjed. Mivel az urbanizáció egyre nagyobb hatással van az emberekre és a bolygónkra, ezért a Csoport innovatív termékeket és építészeti megoldásokat biztosít egyértelműen elköteleződve a társadalmi és környezeti fenntarthatóság iránt. A minden régióban vezető szereppel bíró LafargeHolcim több mint 80 országban mintegy 90.000 munkavállalót foglalkoztat, és fejlődő, valamint fejlett piacokat kiegyensúlyozott arányban tartalmazó portfólióval rendelkezik.

További információ a LafargeHolcim Csoportról: www.lafargeholcim.com

AktuálisLafarge Cement Magyarország Kft.

Hírlevél

Hirdetés