2024.03.28, Csütörtök
Már a bokrétaünnepségnél tart Kaposvár új sportcsarnoka
képek: kaposvarmost.hu

Már a bokrétaünnepségnél tart Kaposvár új sportcsarnoka

kaposvarmost.hu

2018.02.13. 16:37 - Hegedűs Gergely

A motoros lelátókkal megvalósuló új aréna elegendő helyet teremt a város mindennapos sportolásához, ugyanakkor nemzetközi szintű sporteseményeknek is otthont ad.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját Kaposváron a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Fertődi Építő Zrt. kivitelezésében épülő új sportcsarnok – derült ki a kaposvarmost.hu tudósításából. A bokrétaavató ünnepségen elhangzottak szerint az épület 25 százalékos készültségi állapotban van, és a terveknek megfelelően az év végéig teljes egészében elkészül.

A régi sportcsarnok mellett a nemzetközi sportesemények lebonyolítására is alkalmas, multifunkcionális létesítmény jön létre 9 ezer négyzetméteres területtel, bruttó 6 milliárd forintból.

Az épület legmagasabb pontjának elérését ünneplő eseményen Szita Károly polgármester emlékeztett, az új létesítmény a Modern városok program keretében kormányzati támogatással épül meg. Hozzátette, a szintén megújuló, régi sportcsarnokot is tovább használják, „de mostantól még több diákkal, még több sportiskolást beengedve, hiszen végre lesz elegendő sporttér a városban.”

A motorosan mozgatható mobillelátókkal megvalósuló új csarnokban 3040-en foglalhatnak majd helyet, de ha az aréna kulturális eseményeknek ad helyet, több mint négyezer embert is fogadni tud. A létesítmény elsősorban a kosárlabdázók, a röplabdások és a kézlabdázók edzéseihez, mérkőzéseihez biztosít teret. A motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, kétezer négyzetméteres küzdőtér is használható lesz, amelyen így egyszerre több csapat is edzhet.

Galéria

Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.AktuálissportberuházásokKaposvár

Hírlevél

Hirdetés