2024.04.19, Péntek
Ilyen lett a Clark Ádám tér új hotelje
fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Ilyen lett a Clark Ádám tér új hotelje

magyarepitok.hu

2018.04.05. 12:40 - Hegedűs Gergely

A Market kivitelezésében megépült szállodában kezdődött el a jövő heti Construma felvezetése.

Hirdetés

Hosszú évtizedek óta fennálló foghíjtelket pótolt a Unione-Clark Kft. beruházása Budapesten: a Market Építő Zrt. kivitelezésében a Clark Ádám téren épült fel a Hotel Clark.

A képre kattintva galéria nyílik - fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Az épület helyén korábban az Ybl Miklós tervei alapján 1862-ben emelt Budai Takarékpénztár állt, ám ez a második világháborúban súlyosan megrongálódott, 1949-ben pedig lebontották a maradványait. Az Anthony Gall által tervezett Hotel Clark a főváros nulla kilométerkőjénél jött létre a földszinten étteremmel, valamint nyolc emeletnyi szobával, továbbá mélygarázzsal.


A szakemberhiányra is választ keres az idei Construma

Az új épületben csütörtökön délben megtartották a jövő szerdán kezdődő Construma kiállítás felvezető sajtótájékoztatóját. A régió legnagyobb építőipari és otthonteremtési szakkiállítását 37-edszer rendezik meg április 11-től 15-ig, a helyszín ezúttal is a budapesti Hungexpo lesz. Az eseményen kiderült, az építőipar fejlődése a kiállítás iránti fokozott érdeklődésen is lemérhető: gyakorlatilag megteltek a kiállítás pavilonjai.

"A rendezvényen csaknem 600 kiállító, 44 ezer négyzetméteren, 5 pavilonban várja az érdeklődőket" - árulta el Ganczer Gábor. A Hungexpo Zrt. vezérigazgatója hozzátette, 18 országból, 85 külföldi kiállító is bemutatkozik a rendezvényen, amelynek az első három napja elsősorban a szakma képviselőinek, a hétvége pedig a nagyközönségnek szól. 

Kiemelte, hogy a Construma kiállításon megpróbálnak választ adni az építőipar legfontosabb problémájára, a munkaerő-hiányra. Ezt szolgálja a Szakmák éjszakája című kezdeményezés, amit április 13-án tartanak majd. Ezen az eseményen azt mutatják be a fiataloknak, hogyan változtak az építőipari szakmák és ezek milyen életpályát tudnak adni.


Ezt a növekedési tempót kell tartani

A sajtóeseményen Koji László is felszólalt. Az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke elmondta, az építőipar tavalyi teljesítménye 2500 milliárd forint volt, idén pedig az ágazat 12-15 százalékos bővülésére számítanak. Kiemelte, hogy a munkaerőhiány kezelése érdekében tavaly átlagosan 13 százalékos béremelés volt az építőiparban, idén pedig az ágazat szereplői további 9 százalékos béremelést terveznek. Ugyanakkor megjegyezte, hogy valamennyi építőipari alapszakma hiányszakma ma Magyarországon. 


Koji László szerint

az építőipar csak akkor tud megfelelni a most meglévő fizetőképes keresletnek, ha fenn tudja tartani az ágazat jelenlegi bővülési ütemét és dinamikáját egészen 2022-ig.

Hangsúlyozta, hogy az építőipar számára fontos a partner kormány, hiszen az ágazat tavaly kapott megrendeléseinek a 65 százalékát az állam adta.

Galéria

Market Építő Zrt.AktuálisszállodaberuházásConstruma

Hírlevél

Hirdetés