2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Egyre látványosabban néz ki az új  komáromi Duna-híd
Fotók: N.T./komaromihirado.hu

Egyre látványosabban néz ki az új komáromi Duna-híd

komaromihirado.hu, magyarepitok.hu

2019.07.19. 10:08 - Szabó Ákos

A Hídépítő, a Mészáros és Mészáros, valamint a Hódút által kivitelezett Duna-híd munjkálatai során nem várt akadályt oldottak meg a határidő betartásával a szakemberek.

Hirdetés

Látványosan halad a két Komáromot a Duna felett összekötő új híd építkezése – derül ki a komaromihirado.hu beszámolójából. A 600 méteres, egy pilonos, ferdekábeles hidat a meglévő vasúti hídtól nyugati irányban 170 méterre alakítják ki, Az óriásprojekt fővállalkozói a Híd-csoporthoz tartozó Hídépítő Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. (H-M DUNAHÍD Konzorcium), az acélszerkezetek gyártásáért pedig a Hódút Kft. felel.

 

Látványterv: ilyen lesz a híd

Most nemrég Hideg András, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója adott tájékoztatást az építkezésről. Mint elmondta, ugyan a Duna medrének altalaja a szakértők által vártnál kedvezőtlenebb volt, de az építkezés a tervezett ütemben zajlik. A folyómeder állaga miatt a munkagödrök falait a beomlás ellen biztosító szádfalak leverése jelentős kihívást jelentett – derült ki szavaiból.

 

A nyár végére szinte teljesen elkészül a híd magyar közúti kapcsolata

 

 

Eközben a pillérek és a hídszerkezet munkálatai is jelentősen lépéseket tettek előre: a magyar oldalon az 1. hídfő és a 2. pillér közötti nyílásba az utolsó szerkezeti elemet is beemelték. Emellett 3. pillérnél (ami közvetlenül a pilon előtt helyezkedik el)

a Duna közepén elkezdték a 250 méter széles hajózási nyílásban levő hídpálya-szakasz szerelését.

Ezzel együtt a híd magyar oldali közúti csatlakozását biztosító útépítés is jól haladnak: a kivitelező még nyáron befejezi az út építését, kivéve azt a 20-25 méter hosszú szakaszt, amely közvetlenül a Duna-hídhoz csatlakozik majd – fejtette ki Hideg András.

AktuálisKomáromA-Híd Zrt.Mészáros és Mészáros Kft.Hódút Kft.hídépítésútépítéshatárátkelő

Hírlevél

Hirdetés