2024.04.23, Kedd
Példaértékű negyedszázadot zárt a MEVA magyar leányvállalata
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Példaértékű negyedszázadot zárt a MEVA magyar leányvállalata

magyarepitok.hu

2019.09.07. 07:13 - Hegedűs Gergely

A termékfejlesztési dinamizmus és a versenyképes ár által látványosan fejlődik a zsalugyártó cég, melynek idén eddig 60 százalékkal nőtt az árbevétele.

Hirdetés

Augusztus utolsó napjaiban Budapesten nyílt napot tartott az idén 25. születésnapját ünneplő MEVA Zsalurendszerek Zrt. A káposztásmegyeri Aquaworld területén rendezett esemény kimondott célja az volt, hogy a zsalugyártó vállalat visszatekintsen az elmúlt negyedszázadra, és megalapozza a következő 25 év sikereit.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Kis cégből vált komoly vállalattá a MEVA Zrt.

A rendezvény egyik legfőbb elemeként az idei müncheni építőipari kiállításon bemutatott új MEVA zsalurendszereket most Budapesten is meg lehetett tekinteni. Emellett érdekes, egyedi látványbeton megoldások várták a látogatókat. A világszerte 30 országban 40 telephellyel rendelkező vállalat termékeire rengeteg szakmai érdeklődő volt kíváncsi a helyszínen. A műszaki felsővezetők, cégtulajdonosok számos jövőbe mutató fejlesztéssel találkozhattak, a beszámolók szerint sokan közülük pozitív meglepetésekkel és új tapasztalatokkal távoztak.

A pénteki gálán jelen voltak a német központú vállalat tulajdonosai és nemzetközi vezetői, emellett meghívást kaptak a cég 25 éves történetének kiemelt partnerei és több egyetemi oktató is. Az eseményt Botta D. Mihály, a magyarországi leányvállalat ügyvezető igazgatójának köszöntője nyitotta meg, majd a MEVA ügyvezető társtulajdonosa következett. Florian F. Dingler hangsúlyozta, 25 évvel ezelőtt a MEVA Zrt. egy kis egységként kezdte meg a működését Magyarországon, ám egy komoly fejlődési ívet teljesítve mára a zsaluzási ágazat jelentős szereplőjévé vált. 

„Az itteni cég fejlődése példaértékű, ha megnézzük a 600 dolgozójával öt kontinensre kiterjedő MEVA csoportot”

– tette hozzá a tulajdonos.


A világ legmagasabb épülete is a MEVA közreműködésével épült

Florian F. Dingler beszédéből az is kiderült, az édesapja, Gerhard Dingler által 1970-ben megalapított MEVA az elmúlt évtizedekben olyan innovációkat hozott be az építőiparba, melyek ma már sztenderdnek számítanak, és mértékadóvá lettek. A tulajdonos néhány olyan világszinten meghatározó projektet is felsorolt, aminek a MEVA fontos szereplője volt a termékeivel, technológiájával és szaktudásával.

Florian F. Dingler

„Több város, vagy akár ország legmagasabb épülete készült MEVA rendszerekkel" - mutatott rá az ügyvezető. "Ilyen például az ausztráliai Queensland 235 méteres magas épülete, a Fülöp-szigetek, 250 méteres magas lakóépülete, India legmagasabb, 320 méter magas épülete, de ide tartozik Svájc két legmagasabb irodaépülete a 178 méteres Roche I. és 205 méteres Roche II. torony is.

A referencia lista legtekintélyesebb eleme a világ legmagasabb épülete: az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban 2010-ben átadott Burj Khalifa 828 méteres magasságba nyúlik.

Ezeken túlmenően az Egyesült Államok és Anglia legnagyobb víztározója is a MEVA közreműködésével épült meg.”


A magyarországi MEVA is jelentős referenciákkal bír

A MEVA-csoport tulajdonosa beszéde végén külön köszöntötte az eseményen szintén jelen levő Koszó Istvánt, aki a MEVA Zrt. első ügyvezetőjeként a cégnél eltöltött 18 éve alatt jelentős szerepet játszott a vállalat sikereiben. Zárásként Florian F. Dingler egy a cég szimbólumának is nevezhető zsalukapocs díj átadásával köszönte meg a magyarországi munkatársak kitartó és lendületes munkáját, ami a MEVA filozófiáját is szimbolizálja.

Botta D. Mihály

A gála folytatásaként Botta D. Mihály ügyvezető az elmúlt 25 év teljesítményére a magyarországi leányvállalat legfőbb projektjeivel tekintett vissza. Beszédéből kiderült, a MEVA Zrt. többek közt olyan jelentős építmények kivitelezésében vállalt szerepet, mint

  • a Nemzeti Színház,
  • a rendszerváltozás után befejezett összes Duna-híd mederpillére,
  • a Liszt Ferenc reptér új utasmólója és a Skycourt terminálja,
  • számtalan irodaház és társasház,
  • a legnagyobb bevásárlóközpontok, köztük a West End és a Pólus Center szerkezete,valamint számos sportlétesítmény, stadion és uszoda szerkezete.


Nagy projektek papír nélkül: hamarosan nálunk is!

A jövőről szólva Botta D. Mihály utalt arra, hogy a nyílt napokon megjelent kiállítás kézzel foghatóvá tette, mennyi újdonsággal készült a cég az elmúlt időszakban. „Ezt a termékfejlesztési dinamizmust szeretnénk a jövőben is megtartani” – fogalmazott az ügyvezető.

„Ezeknek a fejlesztéseknek és a versenyképes árainknak köszönhetően most már van olyan Budapesten épülő, 12 ezer négyzetméteres irodaház, mely teljes mértékben partnerünk tulajdonában lévő vadonatúj MEVA rendszerekkel épül.”

Botta D. Mihály arra is kitért, hogy idén eddig 60 százalékkal nőtt a cég árbevétele, és év végére várhatóan 3 milliárd forintos forgalommal újabb rekordot dönt. Fontos elemként jelölte meg, hogy a MEVA Zrt. is jelentős lépéseket tett a digitalizáció útján, ennek részeként a 3D-s tervezés bevezetését hamarosan a partnerei is érzékelik. „Meggyőződésem, hogy Svájchoz hasonlóan hamarosan Magyarországon is aktuálissá válik a nagy projektek papír nélküli kivitelezése, erre is igyekszünk felkészülni.” Emellett hamarosan elindul egy olyan applikáció, amivel a MEVA Zrt. ügyfelei online is nyomon tudják követni a zsaluzási ügyleteiket.

Galéria

AktuálisMEVA Zsalurendszerek Zrt.rendezvényzsaluzatépítőipari gyártókmagasépítésdigitalizáció

Hírlevél

Hirdetés