2024.03.29, Péntek
Újabb rangos díjat nyert a magyar napelemes tetőcserép

Újabb rangos díjat nyert a magyar napelemes tetőcserép

magyarepitok.hu

2019.09.28. 08:03 - Hegedűs Gergely

A Terrán terméke ezzel a sikerével bejutott az energiavilág Oscar-díjaként emlegetett nemzetközi döntőbe.

Hirdetés

Budapesten a Szépművészeti Múzeumban átadták az E.ON Energy Globe verseny díjait. A fenntarthatóság és az energiahatékonyság jegyében megszervezett versenyen az alábbi hat kategóriában keresték a leginnovatívabb és legfenntarthatóbb ötleteket több mint 150 pályázat közül:

  • egyéni kezdeményezés,
  • épület,
  • jövő generációja,
  • vállalat,
  • ötlet,
  • önkormányzat.

A vállalatok kategóriájában a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. bizonyult a legjobbnak az áprilisban több éves fejlesztés után piacra dobott napelemes tetőcseréppel. A Generon nevű termék sikerének értékét növeli, hogy a zsűri által kiválasztott fődíjas pályázók bejutnak az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett nemzetközi döntőbe is.


Nem töri meg se az esztétikát se a cserépfedést

Ahogy azt korábban is megírtuk, a Terrán Generon különlegességét az adja, hogy napcellák speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felszínére integrálva. Ennek köszönhetően a napelemes cserepek megjelenése és felhelyezése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel.

A napelemes tetőcserép egyrészt a hagyományos napelemekkel egyező teljesítményre képes, másrészt ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Terrán többi tetőcserepe (fagyállóság, méretpontosság, vízzáróság, felületi védelem), biztosítva a tökéletes védelmet és fedést.

A termék további előnye, hogy a standard modulos megoldásoktól eltérően nem szükséges hozzá külön tartószerkezet és keret sem, ezáltal nem kell áttörni a cserépfedést, így a vízzáró képesség nem csökken. A cserépfedés és a napelem tömege valamivel kisebb súlyú, a standard modulos rendszerhez viszonyítva, így nem okoz tehernövekedést a tetőn. Meghibásodása esetén az elem cserélhető, az elektronika kialakítása pedig olyan, hogy egyetlen elem meghibásodása vagy részleges árnyékolása nem okozza a teljes kör kiesését.


A visszajelzések igazolták a Terrán törekvését

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén több díjat is nyert fejlesztésünk, ami jól szimbolizálja gondolkodásmódunkat” – fogalmazott a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. ügyvezetője a cég közleményében. Gódi Attila hangsúlyozta, hogy közel évszázados múlttal a hátuk mögött mindig képes megújulni és fejlődni. „Kiemelten fontos számunkra a környezettudatos gondolkodás, a fenntarthatóság. Az elismerések minket igazolnak, a visszajelzéseknek köszönhetően tudjuk, hogy korszerűsítéseinkkel jó utat jelöltünk ki magunknak.”

A korábban a magyar és a szlovák építőipari kiállításon is sikert arató napelemes tetőcserép gazdasági, szakmai hátterét és jövőjét ebben a nagyinterjúban részletezte lapunknak Gódi Attila.

Az E.ON Energy Globe fődíját, egy 100 százalékban elektromos Nissan LEAF autót a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Hernádszentandrás nyerte meg. Az önkormányzatok kategória győztese az általuk kialakított BioSzentandrásnak nevezett ökogazdálkodási rendszerrel érte el a sikert. A településen zöldségeket, gyümölcsöt, fűszernövényeket termesztenek, azokból szörpöket, lekvárt, aszalványokat állítanak elő, egyedi kézműves termékeket készítenek, erre épülő szolgáltatásokat alakítottak ki.

AktuálisTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.energetikanapelemtetőcserépnívódíjak

Hírlevél

Hirdetés