2024.03.28, Csütörtök
Impozánsan emelkedik a Duna felett a komáromi híd - galéria
Fotók: Dernovics Tamás, Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Impozánsan emelkedik a Duna felett a komáromi híd - galéria

magyarepitok.hu

2019.11.05. 08:00 - Szabó Ákos

A Hídépítő, a Mészáros és Mészáros, valamint a Hódút által kivitelezett új híd munkálatai egyre látványosabban néznek ki.

Hirdetés

Két alkalommal is jártak a Komáromban épülő új hídnál fotósaink az elmúlt hetekben: jól látható az előrehaladás a korábbi felvételekhez képest. Az államhatár két oldalán fekvő két Komáromot összekötő műtárgy munkálatainak köszönhetően már jelentős részben kirajzolódik az átkelő majdani végső formája.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztó Zrt. (NIF) beruházásában épülő híd, melyről legutóbb júliusban számolt be lapunk, a Hídépítő Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. (H-M DUNAHÍD Konzorcium) generálkivitelezésében valósul meg meg, az acélszerkezetek gyártásáért pedig a Hódút Kft. felel.

 

 

Több mint fél kilométeres átkelő épül

A fejelsztésben egy 600 méteres, egy pilonos, ferdekábeles műtárgyat adnak majd át, a jelenleg is használt vasúti hídtól nyugati irányban mintegy 170 méterre. A híd kivitelezéséről Orosz Károly, a Hídépítő Zrt. projekt ügyvezetőjeként egy korábbi interjúban számolt be részletesen az olvasóinknak.

 

 

Az új közúti, kerékpáros és gyalogos Duna-híd jelentősen rövidíti a szlovák-magyar teherforgalom útját. Másik jelentősége, hogy tehermentesíti a meglévő komáromi hidat, ami a két település belvárosait köti össze, és 20 tonnás súlykorlátozással működik.

 

 

Galéria

AktuálisA-Híd Zrt.Hídépítő Zrt.Mészáros és Mészáros Kft.Hódút Kft.KomáromhídépítésDuna hídhatárátkelőNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés