2024.04.19, Péntek
„Az oktatás és kivitelezés kéz a kézben járnak” – megújult tanterem várja a diákokat a SWIETELSKY támogatásával
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok

„Az oktatás és kivitelezés kéz a kézben járnak” – megújult tanterem várja a diákokat a SWIETELSKY támogatásával

magyarepitok.hu

2020.10.01. 12:53 - Kalácska-Nagy Nóra

A SWIETELSKY Magyarország Kft. a hazai építőipar jövőjéért az építőipari oktatás támogatásával is tesz.

Hirdetés

Zártkörű teremavató ünnepséget tartottak a budapesti Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikumban a SWIETELSKY és az iskola képviselőinek részvételével szerdán. A vállalattól Bognár Árpád ügyvezető igazgató, Zóka József HR-vezető és Kőrösi Viktória marketing koordinátor jelent meg, míg a technikum részéről Varga András igazgató és Bánátfy Andrea, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum főigazgató asszonya üdvözölte az egybegyűlteket.

 

A teljes felújításon átesett helyiségben

  • frissen festett falak,
  • csiszolt parketta,
  • új nyílászárók és függönyök,
  • a SWIETELSKY arculatához kapcsolódó dekorációs elemek,
  • motoros vetítővászon,
  • nagyfelbontású projektor,
  • valamint hangfalak

biztosítják az örömtelibb oktatást, illetve a könnyebb és élvezetesebb tanulást.

 

Az építőipar presztízsét az emberi oldal tudja növelni

Egy iskolai szakmai napon találkozott először az intézmény és a Swietelsky több mint fél évvel ezelőtt. Ekkor határozták el, hogy ezt a kapcsolatot érdemes volna elmélyíteni, „hiszen az iskola egyik fő célkitűzése olyan diákokat nevelni, akik szakmai felkészültségükkel az intézmény falain kívül is megállják a helyüket bármelyik vállalatnál” – hangzott el Varga András igazgató beszédében.

Ezután Bognár Árpád ügyvezető köszönte meg az együttműködést.

„A Swietelsky mélyen elkötelezett abban, hogy a magyar építőipar szakmai képzésében részt vállaljon, és 21. századi körülményeket biztosítson a jövő generációjának.”

A cég vezetője továbbá hangsúlyozta: az építőipar presztízsének növeléséhez nem elég szakmailag a legjobbnak lenni, ugyanilyen fontos szempont az emberi oldal is – azaz, hogy mentálisan is készek legyenek a partnerekkel való sikeres együttműködésre.

Ezután hozzátette: „az oktatás és a kivitelezés kéz a kézben járnak”. Erre a legjobb példa az iskola névadója, Schulek Frigyes, aki mind tudásban, mind kivitelezésben komoly eredményeket tudott felmutatni.

 

Schulek-emlékplakettel köszönték meg a támogatást

A beszédek után Varga András igazgató Schulek-emlékplakettet és díszoklevelet adott át Bognár Árpádnak - megköszönve a támogatást, amit az iskolának nyújtott.

 

Az ünnepséget Bánátfy Andrea főigazgató asszony szavai zárták, aki reményét fejezte ki az együttműködés folytatására, valamint a párbeszéd fontosságára hívta fel a figyelmet, amely megvalósult a Swietelsky és az iskola között. „A vállalkozásokkal való párbeszéd teszi lehetővé, hogy feltáruljanak azok a szükségletek, amelyekre válaszul az iskola fel tudja készíteni diákjait.”

Galéria

AktuálisSwietelsky Magyarország Kft.támogatásépítőiparBudapest

Hírlevél

Hirdetés