2024.04.19, Péntek
„Aki építkezik, legalább 50-100 évre hoz döntést” - sikeres évet zárt a Leier
Fotók: Leier Hungária Kft.

„Aki építkezik, legalább 50-100 évre hoz döntést” - sikeres évet zárt a Leier

magyarepitok.hu

2021.01.04. 12:42 - Kalácska-Nagy Nóra

A vírushelyzet olyannyira nem késztette meghátrálásra a Leier Hungária Kft.-t, hogy gyakorlatilag az egész évet a terveknek megfelelően teljesítette. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a munkatársak fél szavakból is értik egymást. Évösszegzés és kitekintés a jövőre Komlós Andor ügyvezetővel.

Hirdetés

A Leier Hungária ügyvezető igazgatóját, Komlós Andort arra kértük, összegezze az elmúlt évet, amely nagyrészt a vírus miatt kialakult helyzetről szólt, valamint vázolja fel, mire készül a vállalat, és mire számíthat az építőipar a következő évben.

 

A gyorsaság és rugalmasság jó válasz volt a vírusra

A pandémiás helyzet kreatív és gyors megoldásokra kényszerítette a Leiert, ahol végig a legfőbb szempont a munkatársak védelme volt. „Természetesen munkatársaink biztonsága állt a középpontban úgy, hogy a biztonsági intézkedések mellett a gyártás és a kiszolgálás zökkenőmentesen tudjon haladni. A logisztikán dolgozó kollégákat plexi fallal védjük az esetlegesen kívülről érkező fertőzéssel szemben. Az üzemekben ügyelünk a távolságtartásra, ehhez átgondoltuk a munkarendet, és ahol kellett, új beosztást vezettünk be. Ehhez kapóra jött a frissen épült új, győri, központi irodaházunk, ahol meg tudtuk oldani, hogy kevesebben dolgozzanak egy légtérben.”

Fotó: Leier Hungária Kft.

A jelentős események tehát nem kerülték el a céget 2020-ban sem, az említett győri központon kívül új gyártósorokat telepítettek Pécsett és Jánosházán, mindezt a normál üzletmenet fenntartása mellett. Joggal tartja tehát nagy eredménynek a vezető, hogy

a vírus helyzetben hozott gyors és rugalmas döntéseknek köszönhetően gyakorlatilag az egész évet a terveknek megfelelően végig tudták dolgozni.

 

A jó munkatársi kapcsolat most még inkább aranyat ér

Azt, hogy a Leier rugalmasan tudta kezelni a kialakult helyzetet, nagyban segítette, hogy a munkatársak között nagy az összhang, és amiben tudják, segítik egymást.

„Annak érdekében, hogy a vevőkiszolgálás továbbra is jól működjön, még jobban össze kellett kovácsolódnunk. Szerencsére többségben „régi motorosok” vagyunk, így fél szavakból is értjük egymást. Az ilyen jellegű munkatársi kapcsolatok most aranyat érnek. Hasonló a helyzet partnereinkkel, viszonteladó hálózatunkkal is."

"Mindannyian éreztük, hogy most „helyzet van”, csak akkor lehetünk sikeresek, ha még jobban egymás keze alá dolgozunk. Jó volt érezni, hogy egy nagy család vagyunk, és széthúzás helyett összetartással nincs leküzdhetetlen akadály.”

 

A tulajdonos elkötelezett a jelentős magyarországi beruházások mellett

A Leier a jövőben is az időtállóságra, a megbízhatóságra törekszik, mindeközben halad a korral és a felmerülő változásokkal, így tud egyre jobb lenni a piacon. A siker pedig továbbra is a kitűzött célok között szerepel.

„2020-ban kiderült, hogy mindig van lehetőség tovább fejlődni, a szorosabb együttműködés egyben jobb hatékonyságot is jelent. Óriási kihívás lesz ezt az állapotot hosszútávon megtartani és kézzelfogható eredményre váltani." 

"Szerencsére a tulajdonos Leier család továbbra is hisz a magyarországi szervezetünkben, és elkötelezett a további itthoni jelentős összegű beruházások mellett. Ezáltal export volumenünket is határozottan növelni szeretnénk.”

Fotó: Leier Hungária Kft.

Fő cél továbbra is a fenntarthatóság és a minél magasabb minőség

Az elmúlt években a Leier jelentős bővítéseket hajtott végre Magyarországon, ezzel időben megnövelte a kapacitását, és ki tudta szolgálni az jelentős bővülést elkönyvelő magyar építőipart. A vállalat stratégiájában továbbra is folytatódnak a beruházások, valamint új termékekkel is megjelennek a piacon.

„A hatékonyabb gyártás természetesen kapacitásnövelést is jelent, de elsősorban a magasabb minőség és a fenntarthatóság a cél. A világ fejlődik, az építkezők pedig egyre tudatosabbak és minőség orientáltak. Aki építkezik, az legalább a következő 50-100 évre hoz egy döntést. Legalábbis mi abból indulunk ki, hogy a Leier építőanyagokból épült házaknak, burkolatoknak, épületszerkezeteknek ilyen időtávban kell helytállniuk."

"Nagyon nem mindegy, hogy egy épületnek milyen hatása van a környezetre, a benne élő emberekre, vagy az esetleges bontás során keletkezett anyagok, mennyire hasznosíthatók újra. Építőanyag fejlesztéseink jelenleg is folyamatban vannak, 2021-ben is fogunk új termékekkel megjelenni a piacon.”

 

Tovább fejlesztik az előregyártást támogató csapatukat

Az ügyvezetővel két évvel ezelőtt készült interjúban arról is szó esett, hogy az előregyártásnak egyre jelentősebb szerepe van a magyar építőiparban. Komlós Andor ma is ugyanolyan fontosnak látja az előkészítés szerepét.

„Az előregyártás a mi olvasatunkban állandó minőségű épületszerkezetet és sokkal gyorsabb, valamint egyszerűbb kivitelezést jelent. A mesteremberek hiánya jelenleg is fennáll. Az építőipart támogató intézkedésekkel egyetértünk, de ha ezek elérik a céljukat és valóban több építkezést és felújítást eredményeznek, akkor az elérhető szakemberek száma az amúgy is alacsony szintről tovább fog csökkenni. Ez azt jelenti, hogy

a kivitelezők igénye a magasabb készültségi fokú építőanyagok iránt növekedni fog. Mi alapvetően ezzel a helyzettel számolunk, és az idén is keményen dolgoztunk azon, hogy aki az építkezéséhez előregyártott kéregfalakat, kéregfödémeket, lépcsőket választ, az a Leier szolgáltatásaival minél jobban meg legyen elégedve." 

"Gyártó kapacitásainkat jövőre is növeljük, és tovább fejlesztjük azt a szervezetet, amelyik az előkészítésben, a tervezésben, illetve a kivitelezések helyszíni támogatásában dolgozik” – zárta gondolatait Komlós Andor.

AktuálisLeier Hungária Kft.interjúelőregyártásépítőipari alapanyagok

Hírlevél

Hirdetés