Aktuális

Zenélő útszakaszokkal valósul meg Kaposvár gyorsforgalmi elérhetősége

2017.03.17

Az R67-es gyorsút a Soltút és a Strabag kivitelezésében épül meg a 67-es út négysávosításával és egy formabontó technológiával.

A top tízből a top ötbe ugrott a ZÁÉV

2017.03.13

Speciális szerkezetével sikeresen csillapította az építőipar hullámait, és a nehéz időkben is megmaradt biztos fizetőnek az alvállalkozók szemében a ZÁÉV. A magyar cég vállalkozási igazgatójával készített interjúnk a 68 éves társaságnak és az ágazatnak is pozitív jövőképet vázolt fel.

Átadták a Market kivitelezésében készült érdi bevásárlóközpontot

2017.03.02

A Spar Magyarország mintegy 4,1 milliárd forintos beruházásában csaknem 7 ezer négyzetméteres áruház épült Érd-Parkvárosban.

Sikeres a XI. Pollack Expo: visszatértek az anyaggyártók

2017.02.24

A pécsi rendezvényen dr. Perényi László Mihály főszervezővel beszélgettünk az építőipar helyzetéről, valamint az expo és az oktatás kapcsolatáról.

Így néz ki Északkelet-Magyarország 101 milliárdos fejlesztési programja

2017.02.23

Közép-Európában egyedülálló szórakoztatóközpont épül, várak és fürdők újulnak meg, sétányok és látogatóközpontok épülnek, villamosítják a térség egyik fontos vasúti vonalát a nagyszabású turisztikai programban.

A vállalati szféra és a felsőoktatás kapcsolatát erősítette az A-Híd

2017.02.22

Esettanulmányi versenyt szerveztek egyetemi hallgatóknak Győrben. Az első és második helyezett csapat tagjai a rendezvény támogatóinál, az ELMŰ-nél és az A-Hídnál gyakornokoskodhatnak.

A Duna Aszfalt ismét a legmegbízhatóbb cégek között

2017.02.20

A magyar mélyépítő harmadszor nyerte el a Bisnode AAA tanúsítványt, ezzel a pénzügyileg legszilárdabb lábakon álló vállalatok közé tartozik.

Év végére elkészül a Szépművészeti Múzeum felújításával a Magyar Építő

2017.02.10

A csaknem 10 milliárd forintos beruházás 14 ezer négyzetmétert érint. A kiállítóterek jelentős növekedése mellett az épület többek közt tetőszigetelést, napkollektorokat és új fűtőrendszert is kap.

A vasbeton födémtől a hőreflektáló cserépig: tetőkonferenciát tartottak Kecskeméten

2017.02.05

Az Akker-Plus Kft. a tetőépítés témakörében tartott kivitelezői konferenciát pénteken. Az eseményen a szakma meghatározó képviselői mutatták be az idei év legfontosabb aktualitásait, valamint az üzletileg új sikerekkel kecsegtető újdonságokat.

Egy budai építkezés margójára – Bérc utca 6/b.

2017.01.17

Röviden össze lehet foglalni a sajtó és az építőipar kapcsolatát: az építkezés bonyolult ágazat, a sajtó pedig egyszerű! Ha a sajtó egyszerűen akar bemutatni egy bonyolult építkezést, akkor szándéka szerint kiemel egy jól értelmezhető részletet, és ezzel általában lejáratja azt az akár több száz ember munkájából épülő alkotást, amit épített örökségnek fogunk később nevezni.

A Sauska Borászat sikere újabb projekteket nyitott meg a Merkbaunak

2017.01.04

Az Építőipari Nívódíj fontos elismerés, de talán még ennél is többet ér az új megrendeléseket hozó bizalom. A Sauska Borászat villányi épület-együtteséről a projektvezető Puskely Ildikóval beszélgettünk.

M4: a Hódút, a Duna Aszfalt és az A-Híd nyert, az Itinera és a Közgép támad

2016.12.23

Az M4-est a román határig meghosszabbító autópálya-szakasz kivitelezését három cég nyerte el, az alacsony árral pályázó Itinera és Közgép ajánlatát érvénytelennek minősítette az ajánlatkérő. Utóbbi két cég megtámadta a határozatot a Közbeszerzési Döntőbizottságnál.

Zöld lámpát kapott a gumibitumen a megújuló útügyi szabályozásban

2016.12.16

Az előkészített rendelet teret nyit a magyarok által továbbfejlesztett zöld útburkolatnak, továbbá rendezi a drónok és az önvezérlő autók fejlesztését is.

Ezek a projektek nyerték az idei Építőipari Nívódíjakat - fotókkal frissítve

2016.12.09

A pályázatot kiírók delegáltjaiból álló Bíráló Bizottság összesen 14 építményt részesített Építőipari Nívódíjban, egy részére elismerő Oklevelet adott ki.

Az Elba völgyében végzett vasútépítési munkákat az A-HÍD

2016.12.07

Egy cseh céggel közösen építették át az Ústi nad Labem és Děčin közti pálya felépítményét, valamint elvégezték a vasúti szakasz műtárgyainak rekonstrukcióját is.

LafargeHolcim: így építkezik, aki komolyan veszi a fenntarthatóságot

2017.03.13

A francia és svájci gyökerű LafargeHolcim 2003-ban hozta létre alapítványát, mely jól átgondolt elvek mentén küzd a fenntarthatóságért, s eszerint értékeli az építészeti pályázatára beérkező projekteket is: a gazdaság, a környezet és a társadalom szempontjait egyaránt figyelembe veszi.

„Amit a német és osztrák építőipar megoldott, a magyar is meg fogja oldani”

2017.03.08

Miért nőnek drasztikusan az alapanyagárak? Mennyi munkás hiányzik a növekedésnek induló ágazatból, és tízből hány csábítható haza béremeléssel? Milyen feltételek kellenek az alacsony hatékonyság növeléséhez? Miért okoz gondot, hogy az iparág tele van négy főnél kisebb létszámú cégekkel? – többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ a hazai magasépítés első ízben megrendezett konferenciája.

Így áll össze a több mint 1500 milliárdos vasútfejlesztés

2017.03.02

Az IKOP és a CEF kereteiből egyrészt a törzshálózat, másrészt az állomások és az elővárosi vonalak épülnek újjá.

A ZÁÉV építi fel a Pallas Athéné Egyetem campusának első elemét

2017.02.24

A Kecskeméten kialakuló új campus-komplexum összesen öt épületből áll majd, a most kihirdetett oktatási épület már jövő augusztusra elkészül.

Ismét gyárába invitálja a diákokat a Duna-Dráva Cement

2017.02.23

A váci cég környezetvédelmi vetélkedőt szervez középiskolásoknak, mely során bepillantást nyerhetnek a gyár életébe és értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Új névvel adták át a budapesti úszópalotát

2017.02.21

A Market Építő a szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül készült el a vizes vb központi létesítményével.

Idén 144 milliárd forintból újítják fel a közutakat

2017.02.13

A tavalyi 69 milliárd forinthoz képest jelentősen emelkedik a ráfordítás, összesen több mint 1200 kilométernyi útburkolatot fejlesztenek.

Regionális szinten egyedülálló szálloda épül Nyíregyházán

2017.02.06

Az élményszigettel épülő négycsillagos szállodának fedett összeköttetése lesz a sóstói élményfürdővel.

Mit tanulhatunk az elmúlt tíz év lengyel stadionépítéseiből?

2017.02.02

A magyar közvélemény jelenleg eléggé egyoldalúan ítéli meg a hazai stadionépítési és -fejlesztési hullámot. Mi szétnéztünk Európában, s kiderült, van még a magyarhoz hasonló volumenű beruházássorozat, ami segíthet az építkezésekkel kapcsolatban árnyaltabb véleményt kialakítani.

Lechner Ödön-díjjal jutalmazták Knáb János három évtizedes elhivatottságát

2017.01.08

Egy jól sikerült második félévvel és a két legrangosabb építőipari elismeréssel sikeres lett a MERKBAU 2016-os éve, melynek ügyvezetője pályafutása kedvenc projektjéről is mesélt.

Így néz ki az elkészült Úszópalota

2017.01.03

A Market által felépített Dagály Úszóaréna környékén már a tereprendezés folyik, egy másik vizes vb-re készülő helyszín kivitelezését most kezdték el.

A Magyar Építő és a Fertődi Építő kivitelezi a kaposvári versenyuszodát

2016.12.22

A háromszintes, nemzetközi versenyekre is alkalmas uszodában tízpályás medence és egy evezős tanmedence is létesül.

Olyan, mint a fociban: csapatként nyert meccset az A-Híd

2016.12.13

Több szempontból kulcsfontosságú és komoly kihívásokat támasztó projektként nyert Építőipari Nívódíjat az 1-es villamos bővítése és felújítása. A részletekről az A-Híd projektvezetője adott lapunknak interjút.

Ők öten nyerték a 2016-os Lechner Ödön-díjakat

2016.12.09

A mély- és a magasépítészet, a kormányzat és a sajtó képviselője is elismerést kapott az építőiparért végzett munkájáért. Az ÉVOSZ évzáróján az ágazat problémái mellett a várható iparági fordulatról is szó esett.

„Ha nem is egy család, több mint egy munkahely” – interjú Sal Lászlóval

2016.11.29

A hosszútávú talpon maradás filozófiáját követik, és az idő visszaigazolja őket, mert több mint száz éve kulcsszerepben vannak a hídépítésben. Az A-Híd Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk, aki egy véletlen után szeretett bele az építőiparba.