Aktuális

Mutassuk meg élesben! – interjú Scheer Sándorral

2016.06.01

Három oldalról elérhetetlen építési terület, naponta megérkező 30 kamionnyi áru, földről felemelt 2400 tonnás tető és példátlanul szűk határidő. A Marketnek többek közt ezeket kell(ett) kezelnie az úszópalota építésénél, de a vezérigazgató szerint nem ez volt a legnehezebb feladat. A félig elkészült Dagály Úszókomplexumban beszélgettünk Scheer Sándorral, aki szerint egy olimpiára sokkal hatékonyabban lehet pályázni élesben kivitelezett projektekkel, mint puszta tervekkel.

Nívódíjat ért a Merkbau pákozdi kivitelezése

2016.05.27

Az 1,6 hektáros emlékpark településformáló hatása, kivitelezési minősége és anyaghasználata miatt nyert nívódíjat Fejér megyében.

Így épül fel három percen belül a vizes vb úszópalotája - videó

2016.05.23

A világ bármely országában öt-hét év, a Market gyorsított kivitelezésében két év alatt épül fel a három hídnyi acélt és 15 versenymedencényi betont tartalmazó Dagály Úszóaréna. A beruházásról készült timelaps videóban viszont kevesebb, mint három perc alatt. A félidőhöz ért projekt bejárásán a magyarepitok.hu is ott volt.

Álláslehetőségek a Magyar Építő Zrt-nél

2016.05.12

Bepörög a gyorsforgalmi utak építése

2016.05.09

Jövőre 75 százalékkal több pénz, összesen 280 milliárd forint jut közúti fejlesztésekre a költségvetésben. A közeljövőben Sopron, Szombathely, Szolnok, Vác és Békéscsaba is bekapcsolódik a gyorsforgalmi hálózatba.

Kecskeméti beruházással újít a piacon a Graboplast

2016.05.03

A magyar padlóburkológyártó 640 millió forintos beruházással bővíti kecskeméti telephelyét. Az új üzem új tipusú termékeket, 50 új alkalmazottat és a tervek szerint 10 százalékos árbevétel-növekedést hoz az építőipari gyártónak.

Itt a Magyar Közút válasza a szakemberhiányra

2016.04.26

Miért fontos a gőzölgő aszfalt egy mérnökhallgató életében? Erre is választ kaptunk a közútkezelő és a BME együttműködési megállapodásának aláírásakor, aminek köszönhetően a cég ösztöndíjjal és gyakorlati képzéssel támogatja a Műegyetemet.

Kilométer hosszú monstrum veszi kezelésbe a balatoni vasutat

2016.04.20

A Szántódról rajtoló, 2000 tonnás óriásgép a meglévő vágány alatt, annak elbontása nélkül hoz létre új alépítményt, a hagyományos technológiánál kétszer gyorsabb.

Újabb adat jelzi a lakásépítési roham beindulását

2016.04.12

A fővárosban kiugró növekedés várható, miután tavaly 73 százalékkal nőtt a lakásépítési engedélyek száma, de országszerte is 30 százalékos a bővülés.

Máris érződik az építőipar élénkülése a Construmán

2016.04.06

Díjátadóval nyitott Budapesten a régió legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállítása: a Construma-díjat a Mapei, a Bramac és az Internorm termékei nyerték el.

Etalonnak számító minősítést kapott a Duna Aszfalt

2016.03.30

A hazai mélyépítés meghatározó cége a pénzügyi stabilitásának és megbízhatóságának köszönhetően újra eljutott a Bisnode AAA tanúsítványig, amivel Magyarországon a vállalatoknak kevesebb, mint 1 százaléka rendelkezik.

A hazai sajtó állatorvosi lova lett a hatvani kerékpárút hibáinak bemutatása

2016.03.25

77 milliárdos kecskeméti beruházást jelentett be a Mercedes

2016.03.22

A karosszériaüzem építését az indokolja, hogy világszerte jelentős a kereslet a Mercedes-Benz kompaktautói iránt, ezek eladása tavaly 25 százalékkal nőtt. A német autógyártó eddigi beruházásai több mint 1,3 milliárd euróra nőnek a kecskeméti gyárban. A Mercedes közel 4000 munkavállalót foglalkoztat hazánkban, valamint 32 magyarországi székhelyű beszállítóval dolgozik.

Jelentősen növeli kapacitását a magyar térkőgyártó

2016.03.17

Évi 400 ezer négyzetméterrel több térkövet gyárt a Barabás Téglakő Kft. egy 600 milliós beruházásnak köszönhetően. A cég két magyar fejlesztésű találmányt is gyárt: a Barabás Téglakő nevű termékük piacvezető az antikolt köveknél, míg a gránitkő iránt jelentős a nemzetközi érdeklődés.

Rengeteg a jó magyar termékötlet, csak meg kell őket támogatni

2016.03.10

Némi segítséggel sok esetben sikeresen tudnának piacra jutni a magyar termékötletek az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. vezérigazgatója szerint. Henn Péter ugyanakkor a hazánkat elárasztó silány termékek elleni védekezést is sürgette az ÉVOSZ székházában megtartott előadásán.

Építőipari ülés és díjátadó: június 3-án tartják az Építők Napját

2016.05.30

A Magyar Mérnöki Kamara és az ÉVOSZ számos ponton egyetért az építőipar legfontosabb kihívásaival kapcsolatban. Más szakmai szervezetekkel együtt pénteken tartják ünnepi ülésüket, ahol az aktuális kérdések megtárgyalására és miniszteri dicséretek átadására is sor kerül.

Business Superbrands-díjat nyert a Magyar Építő

2016.05.26

A magyar magasépítés legpatinásabb cége a Bisnode cégminősítés, a tradíció és a tőkeerősség alapján került a legjobbak közé.

Szédítő magasságokat és mélységeket kell kiegyengetni az építőiparnak

2016.05.19

Az ÉVOSZ közgyűlésén visszaköszöntek az iparág jelenlegi problémái: az ágazat teljesítményét mintegy 50 százalékban az állami megrendelések biztosítják, így a két uniós ciklus közötti átmenet törvényszerűen vezetett a kibocsájtás átmeneti zuhanásához.

Az erdélyi falu ékköve lett a Merkbau által kivitelezett borászat

2016.05.10

A Merkbaué lett az első határon túli Építőipari Nívódíj. A beruházás nehéz körülmények között világszínvonalon teremtette újra az ágazatot a valaha virágzó borvidéken, a magyarok lakta Kárásztelken.

Tavalyi nyeresége felemésztésére kényszerül a Duna Aszfalt

2016.05.05

Mit tehet egy 600 főt alkalmazó cégcsoport, amikor egyik évről a másikra százmilliárdos nagyságrendről tízmilliárdos nagyságrendre zsugorodik az árbevétele? Az építőipartól nem szokatlan az idei év elején látott zuhanás, így a hazai mélyépítésben piacvezető Duna Aszfaltnak van rutinja a helyzet kezeléséhez. A céget a hétfőn közzé tett tájékoztatója kapcsán kereste meg a magyarepitok.hu.

Összesen 185 milliárdos lesz a Mercedes kecskeméti beruházása

2016.04.29

Közel 100 ezer négyzetméteres csúcstechnológiával felszerelt új karosszériaüzem épül Kecskeméten. Emellett a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek, bővül a kapacitás, többek közt önjáró robotok épülnek be a gyártásba. A Mercedes projektje közel megduplázza az idén eddig bejelentett beruházások összegét.

Világhódító útra indul a magyar építőipari fejlesztés

2016.04.25

A miskolci startup cégként indult Aluinvent a világon egyedülálló alumínium-habosításra alapozó üzemet épített. A technológia áttörést hozhat az építőipar, a design és a gépgyártás különböző területein.

Korszerű ultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház

2016.04.14

Április közepén teljesítette a Duna Aszfalt a Bács-Kiskun Megyei Kórház kérését, melyben egy ultrahang-diagnosztikai eszköz vásárlásához járult hozzá nagymértékben a Neurológiai és Stroke Osztálya számára.

Teljesen megújul a dél-balatoni vasút Szántód és Balatonszentgyörgy között

2016.04.07

Az 52 kilométeres szakaszon átépül a vasútvonal, új második vágány, új peronok és átkelők létesülnek. A vonatok sebessége 100 km/órára növekedik. A kivitelező az R-Kord, a V-Híd és a Swietelsky konzorciuma lesz.

131 ezer tonna aszfaltból kátyúz idén a közútkezelő

2016.04.01

Több mint száz útellenőr járja az utakat, és a lakossági bejelentésekből is gyűlnek az infók a kátyúk javításához, melyekre idén 7,1 milliárd forint jut. A munkák először a gyorsforgalmi utakon indulnak meg.

Jövő szerdán rajtol a legnagyobb építőipari-otthonteremtési kiállítás

2016.03.29

Az építőipar mellett a megújuló energia, az épületgépészet, a lakberendezés, a kertépítés, a fa- és bútoripar, valamint egy lakásvásár is helyt kap az idei CONSTRUMÁ-n. Szerdán a szakmai napok kezdődnek, a nagyközönséget szombaton és vasárnap várják a budapesti Hungexpo területén.

Market: befejeződött Budapest egyik legnagyobb hotelberuházása

2016.03.24

A Hotel Moments építésében közel 200 cég vett részt, 40 munkahelyet teremtve. Az építkezés egy egyedülálló rendszerben, a ház belsejében felépített daruszerkezettel zajlott, ami nem terhelte az Andrássy út közlekedését, és jelentősen felgyorsította a munkálatokat – derült ki a kivitelező Market sajtóközleményéből. A hotel a nagyközönség számára is elérhető módon mutatja be a kornak megfelelő technológiával felújított műemléki épületet.

Meddig érnek el az idei útfelújítások? Itt a pontos válasz

2016.03.19

Ha valaki kíváncsi, lesz-e útfelújítás a saját települése közelében, vagy az általa leggyakrabban használt útvonalakon, a Magyar Közút sajtóanyagában gyorsan választ kap.

Újabb zöld irodaházat adott át a Market

2016.03.11

A magyar építőipari cég elkészült a fenntarthatósági díjat nyert Váci Greens irodakomplexum B épületével, ami márciustól közel 4000 munkavállalónak biztosít irodaterületet. Az épületben a talajhő hasznosításával évente várhatóan 7-8 hónapon át nem kell külső energiát igénybe venni sem a fűtéshez, sem a hűtéshez.

„A jó szakma felér egy diplomával” – mikor fogjuk végre elhinni?

2016.03.10

Nem kell a spanyolviaszt feltalálni, a 70-es 80-as években kiváló szakmunkás képzés volt Magyarországon. A helyzet viszont kritikus, miközben a jó szakemberek iránti kereslet egyre erősödik, a legutóbbi adatok szerint 23 ezerrel nőtt a gimnazisták száma, és 10 ezerrel csökkent a szakmát választó tanulóké – ez derült ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási alelnökének előadásából.