2024.04.19, Péntek
Tíz kilométernyi csőhálózat és tizenöt utca újult meg Pécsett
pecsma.hu

Tíz kilométernyi csőhálózat és tizenöt utca újult meg Pécsett

MTI

2016.11.04. 10:32 - Antal Zsófia

Ötszázötvenmillió forintos önkormányzati forrásból fejlesztették az ivóvíz- és szennyvízhálózatot Pécs egyik, hozzávetőleg hatezer lakosú családi házas övezetében.

Hirdetés

A víziközmű fejlesztés elkészültét Csizi Péter, a terület országgyűlési képviselője jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján. A január végén megkezdett munkálatok, melyek kivitelezője a szederkényi székhelyű Szedibau Építőipari Kft., Pécs régi Kertvárosának tizenöt utcáját érintették: tízezer méter csőhálózatot cseréltek ki, tizenegy utca új burkolatot kapott, négy utcát pedig felújítottak.

A városrészben napi szintű problémát okoztak a vízkimaradások és csőtörések. Csizi Péter szerint a felújítás jól mutatja, hogy helyes döntést hozott az önkormányzat, amikor francia többségi tulajdonból visszaszerezte a vízszolgáltatást. A Pécsett szolgáltató Tettye Forrásház Zrt. működése óta 4,5 milliárd forintot fordított víziközmű-fejlesztésre városszerte saját és európai uniós forrásból, miközben folyamatosan csökken a vízdíj.

A képviselő fontosnak nevezte, hogy a közszolgáltatások állami és önkormányzati kézben legyenek, majd közölte: a régi Kertvárosban megvalósult fejlesztés mellett idén további hétszázmillió forintos hálózatmodernizációt hajt végre a szolgáltató Pécsett.

Vízgazdálkodásépítőipari cégekivóvízútfelújításPécsszennyvíz

Hírlevél

Hirdetés