2024.04.20, Szombat
Átfogó fejlesztéssel oldódik meg Battonya szennyvízkezelési problémája
(képünk illusztráció)

Átfogó fejlesztéssel oldódik meg Battonya szennyvízkezelési problémája

magyarepitok.hu

2017.04.16. 09:30 - Hegedűs Gergely

Új hálózat épül, és az elavult szennyvíztelep is megújul a Békés megyei kisvárosban.

Hirdetés

Közel ötmilliárd forintból fejlesztik Battonya szennyvízkezelő rendszerét. A TED-en megjelentek szerint a város szennyvízelvezetésének és tisztításának bővítésére, korszerűsítésére kiírt közbeszerzést a Magyar Vakond Kft. nyerte el.

A helyi önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda nettó 3,89 milliárd (bruttó 4,94 milliárd) forintos beruházásában 2700 háztartást kötnek be a szennyvízcsatorna hálózatára az 5500 lelkes Békés megyei városban. A fejlesztéshez gravitációs gerincvezeték és nyomóvezeték épül, valamint létrehoznak 18 új építésű közterületi átemelőt, hármat pedig felújítanak.

A projektben bővítik a battonyai szennyvíztisztító telepet is.

Az önkormányzat korábbi tanulmánya szerint a város csatorna hálózatának kiépítettsége mindössze 10-12 százalékos, a szennyvíz a talajt terheli. Ugyanakkor a meglévő vezetékek is leromlott állapotúak, így a meglévő hálózat egyes elemeinek felhasználásával új hálózatot kell építeni. A szennyvíztelepet leamortizálódottnak és elavultnak találta a felmérés, melyben sem az előkezelés sem iszapkezelés nem biztosított. Ezt a meglévő telephely egyes létesítményeinek felhasználásával egy új telep építésével lehet pótolni, ezt biztosítja a mostani projekt.

VízgazdálkodásszennyvízvízgazdálkodásBattonya

Hírlevél

Hirdetés