2024.03.29, Péntek
Többmilliárdos közműfejlesztést végez el a Euroaszfalt és a Betonútépítő
hmvizmurt.hu (illusztráció)

Többmilliárdos közműfejlesztést végez el a Euroaszfalt és a Betonútépítő

ted.europa.eu

2017.09.21. 12:59 - Szabó Ákos

7,7 milliárd forint értékben bővíti a két cég konzorciuma Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szennyvízhálózatát és növeli több szennyvíztisztító telep kapacitását is.

Hirdetés

Hat északkelet-magyarországi településen fejlesztik a szennyvízhálózatot és több szennyvíztisztító telepet bővitenek egy 7,7 milliárd forint értékű beruházásban, melyet az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. és a Betonútépítő Zrt. konzorciuma hajt végre. Az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával megvalósuló fejlesztésben a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházban, Létavértesen és Tégláson, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Kemecsén, Tiszarádon és Vasmegyerben fejlesztik a közműveket.

A beruházás során 19,265 lakosegyenértékűre bővítik a hajdúhadházi szennyvíztisztító telep kapacitását és 10,433 lakosegyenértékűre növelik a kemecsei szennyvízüzem teljesítményét. Hajdúhadház és Téglás térségében gravitációs csatornákkal, rekonstrukciós vezetékekkel és nyomóvezetékekkel dolgoznak, illetve az átemelőket fejlesztik. Hasonló munkálatokat végeznek a Kemecse-Vasmegye-Tiszarád szennyvízműveknél és Létavértesen is.

Folyamatosan zajlanak a közműfejlesztések

Az utóbbi hónapokban több helyen indult el vízgazdálkodási projekt az országban: Szolnokon tízmilliárd forintból kötnek be 4000 háztartást a szennyvízhálózatba, Észak-Magyarországon egy hétmilliárd forintos beruházás valósul meg, Bács-Kiskun megyében egy 4,4 milliárdos fejlesztésre kerül sor, Dél-Baranyában pedig szintén az EuroAszfalt és a Betonútépítő dolgozik egy 4,5 milliárdos projekten.

EuroAszfalt Kft.VízgazdálkodásszennyvízKemecseBetonútépítő Zrt.közművekHajdúhadházTéglásLétavértesTiszarádVasmegyer

Hírlevél

Hirdetés