2024.03.29, Péntek
Közel ötmilliárdos vízgazdálkodási fejlesztést végez az A-Híd
(illusztráció)

Közel ötmilliárdos vízgazdálkodási fejlesztést végez az A-Híd

magyarepitok.hu

2017.11.24. 10:02 - Hegedűs Gergely

Cserkeszőlőn 37 éves szennyvíztelep újul meg, Solt erősíti ivóvízbázisa védelmét, Heves napi 1400 köbméterre növeli feldolgozó kapacitását.

Hirdetés

Nettó 4,6 milliárd forintból fejlesztik Solt, Cserkeszőlő, Heves és Tiszabő csatornahálózatát és szennyvíztisztító telepét – derült ki az uniós közbeszerzések honlapjáról. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda által kiírt beruházást az A-Híd Zrt., Híd Zrt., G-Híd Zrt. alkotta konzorcium kivitelezi.

A tenderre további három ajánlat érkezett: a Strabag Építőipari Zrt., a Magyar Vakond Kft., illetve a SADE Magyarország Kft. és a Veolia Water Magyarország Zrt. konzorciuma pályázott.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn 411 háztartást kötnek be a csatornahálózatra, emellett fejlesztik a település szennyvíztisztító telepét. Szintén ebben a megyében rekonstruálják Cserkeszőlő 37 évvel ezelőtt létesített szennyvíztisztító telepét.

A Bács-Kiskun megyei Solt szennyvíztisztító telepét is korszerűsítik, jelentősen csökkentve a környezetszennyezést és fokozva a Sort-Harta ívóvízbázis védelmét. A Duna partján fekvő településen egy 2,8 kilométeres tisztított szennyvíz kivezetés is kiépül.

A Heves megye déli részén fekvő Heves településen szintén a szennyvíztisztítót fejlesztik, melynek ezáltal napi 1400 köbméterre nő a kapacitása.

A-Híd Zrt.VízgazdálkodásvízgazdálkodásHevesCserkeszőlőSoltTiszabő

Hírlevél

Hirdetés