2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új beruházásokat generált Kecskemét dinamikus fejlődése
EDF

Új beruházásokat generált Kecskemét dinamikus fejlődése

mti

2016.09.13. 09:06 - Hegedűs Gergely

A vállalatok betelepedése és a lakosság növekedése miatt jelentősen bővülő energiaigényt az áramszolgáltató új transzformátorral és cölöpökre épülő, napenergiát hasznosító alállomással elégíti ki.

Hirdetés

Alig egy év alatt az EDF Démász (Délmagyarországi Áramszolgáltató) közel egymilliárd forintos saját beruházásban fejlesztette Kecskemét központi elosztóját a Szultán utcában – derül ki a cég közleményéből. Az állomás új transzformátorral és nagy adatátvitelre képes optikai földkábelekkel bővült, melyek összekötik a Kecskemét-Dél kapcsolóállomással.

 

Ötven százalékkal nő a kapacitás

Utóbbi helyszínen a korábbi, szabadtéri kapcsolórendszert egy új, száz négyzetméteres épület és korszerű kapcsolóberendezések váltották fel.

A beruházást a kecskeméti vállalkozások és a lakosság számának dinamikus növekedése indokolta. A Szultán utcái új transzformátorral az EDF Démász által biztosított villamosenergia-kapacitás mintegy ötven százalékkal emelkedik.

 

A Mercedes új beszállítóit is ellátja az épülő állomás

A cégcsoport tájékoztatása szerint a bővítés eredményeként egy új alállomás építése is elkezdődött Kósafalu városrész közelében. Ez az elosztó negyven megawattos kapacitásával Kecskemét déli ipari területeinek energiaellátását biztosítja majd, így egyebek mellett a Mercedes-gyárnak beszállító új üzemek energiaszükségletét is kiszolgálja a jövőben.

A kapcsolóépületet a legkorszerűbb berendezésekkel szerelik fel, így az alállomás saját energiafogyasztásának felét a tetejére telepített napelemes erőmű fedezi majd. A terület kedvezőtlen talajadottságai miatt az építés során különleges egyedi megoldást alkalmaznak, a berendezéseket 11,5 méter mélyre fúrt cölöpökre telepítik.   

 

A francia EDF Csoport az alacsony szénkibocsátású energiák területén világviszonylatban vezető vállalat: atomenergiát, vízenergiát, megújuló energiát és hőenergiát termel. Konszolidált árbevétele 2015-ben 75 milliárd euró volt, amelynek 47,2 százalékát Franciaországon kívül valósította meg.

EnergetikaKecskemétenergetikai beruházás

Hírlevél

Hirdetés