2024.04.24, Szerda
Otthon Melege: közel kétmilliárd forintról már döntött az NFM

Otthon Melege: közel kétmilliárd forintról már döntött az NFM

magyarepitok.hu

2016.12.06. 10:58 - Hegedűs Gergely

A családi házak energetikai korszerűsítésére benyújtott több mint négyezer pályázat elbírálása folyamatban van.

Hirdetés

Közel ezer ingatlantulajdonos már biztosan sikeresen pályázott Otthon Melege Programban – adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A pályázók eddig több mint 1,8 milliárd forint összértékben nyertek vissza nem térítendő támogatást a családi házak energetikai korszerűsítését célzó, 5 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett programban.


Az első nyerteseknek most küldik el az értesítőt

„A Támogatói Okiratokat a pályázatkezelő Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet (NFSI) legkésőbb ezen a héten elküldi az érintetteknek” - közölte Szabó Zsolt. Az NFM államtitkára hozzátette, az elbírálás folyamatos, így hamarosan újabb pályázatok részesülhetnek támogatásban.

Az első döntéssel támogatásban részesültek listája elérhető a pályázatkezelő honlapján, melyen azt írják, a benyújtott több mint 4 ezer pályázat feldolgozása folyamatosan zajlik.


Eddig 125 ezer háztartás helyzete javult

Az Otthon Melege Program hatodik alprogramjának célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása. A támogatás

  • az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréjére, homlokzatok hőszigetelésére,
  • épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréjére, felújítására,
  • és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítására (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése) fordítható.

A program keretében hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 mfűtött alapterületű családi házakra nyújtható vissza nem térítendő támogatás.

A közlemény szerint a 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program eddig közel 23 milliárd forint keretösszegben biztosított támogatást, melynek eredményeként mára több mint 125 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

 

 

EnergetikaOtthon Melege Programcsaládi házakenergetikai beruházás

Hírlevél

Hirdetés