2024.03.29, Péntek
Évi 37 millió forintot spórol ez az üllői zöldberuházás
ctpark.eu

Évi 37 millió forintot spórol ez az üllői zöldberuházás

realista.hu

2017.02.16. 16:13 - Antal Zsófia

A DHL CTParkban található logisztikai raktárában LED világításra cserélik a hagyományos világítástechnikát. A fejlesztés a CTP kiemelt energiatakarékossági programjának első lépése.

Hirdetés

A CTP ipari ingatlanfejlesztő nagyszabású energiatakarékossági programot jelentett be, amelynek első állomása a CTPark hálózat üllői raktárbázisán található DHL logisztikai raktár. Az ingatlan teljesen kizöldül: a 32.500 m²-es raktártérben és közel 50.000 m²-es külső területen LED-világításra cserélik a régi rendszert.

A világítástechnikai korszerűsítés áprilisban fejeződik be. A mintegy 200 ezer eurós projekt már az első évben 120 ezer euró (azaz közel 37 millió forint) megtakarítást hoz, és várhatóan 20 hónapon belül megtérül. Az elmúlt év végéig a CTP 250 ezer m²-en állt át LED-világításra, és további 400 ezer m²-en tervez hasonló korszerűsítést ebben az évben.

„Vannak más módszerek is az energiafogyasztás mérséklésére, de a LED a leggyorsabb, a leghatásosabb és ügyfeleink számára is legvonzóbb megoldás” – nyilatkozta Stefan de Goeij, a CTP ingatlangazdálkodási vezetője. A kezdeményezés jól érzékelteti a CTP környezetvédelem iránti elkötelezettségét, és azt, ahogy a vállalat reagál ügyfeleinek költséghatékonyabb és környezetkímélőbb működés iránti igényeire.

Energetikalogisztikai központvilágításÜllő

Hírlevél

Hirdetés