2024.03.29, Péntek
Öt településen újítja fel épületeit Szolnok megye kormányhivatala
maps.google.com

Öt településen újítja fel épületeit Szolnok megye kormányhivatala

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.03.30. 10:03 - Antal Zsófia

A beruházás eredményeként évente 15 millió forintot spórolhatnak, valamint hasznosul a Szolnoki Főiskola megüresedett épülete is.

Hirdetés

Sikeres energiahatékonysági pályázat (KEHOP) nyomán átfogó korszerűsítés kezdődött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal középületeiben. Az 1,2 milliárd forintba kerülő programban öt településen végzik el azokat a munkákat, amelyek befejeztével évente 15 millió forinttal alacsonyabb lesz majd az épületek fűtés- és áramszámlája.

Az érintett ingatlanok közül Szolnokon megújul az:

  • Ostor u. 1/A alatti épület, a kivitelezést a szolnoki Pallai Project Egyéni Cég végzi nettó 61,4 millió forintért,
  • Dózsa György utca 15/A alatti épület, itt a szintén szolnoki Szoltisz Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. kivitelez nettó 27,2 millió forintból.

Törökszentmiklóson a nógrádi K&K Energy Service Kft. kivitelezi a:

  • Petőfi Sándor utca 69. alatti épületet, a szerződés összege nettó 44,1 millió forint,
  • a Kossuth Lajos u. 135/A alatti ingatlant, 79,4 millió forintért.

Jászberényben a helyi Pócs és Társa Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte el a szerződéseket, itt megújul az:

  • Ady Endre utca 34. nettó 76,1 millió forintért,
  • Szabadság tér 16., nettó 59,5 millió forintért.

Kunszentmártonban a kormányhivatal Kerületiház utca 6. alatti ingatlana kap felújítást, melynek kivitelezője a helyi Imrei István Kft., 76,8 millió forintból.

Tiszafüreden a Fő u. 14-ben végez korszerűsítést a tiszaszőlősi Kökény és Társa Építőipari és Szolgáltató Kft., a szerződés összege nettó 28,2 millió forint.

Korim Éva, a megyei kormányhivatal sajtófőnöke elmondta, hogy a fejlesztés magában foglalja a homlokzati, padlástéri és tetőtéri hőszigetelést, a nemesvakolat készítését, a nyílászárók cseréjét, valamint a fűtéskorszerűsítést. A kivitelezők közel 1100 elhasználódott nyílászárót cserélnek ki, 11 ezer 970 négyzetméter homlokzatot újítanak fel és szigetelnek le, majd nyolcszáz napelemet szerelnek fel az épületekre. Mindez éves szinten az elektromos fogyasztás mértékegységében mérve 104 megawattóra megtakarítást jelent.

 

Átalakul a volt Szolnoki Főiskola is

A volt Szolnoki Főiskola 1970-es években épült, évek óta üresen álló Ady Endre úti épületét az energiahatékonysági fejlesztés mellett irodaházzá alakítják, ezért nagyszabású belső átalakítást is végeznek benne. A felújítás végén a Szolnoki Járási Hivatal több osztálya költözik át az eredetileg oktatási intézménynek készült létesítménybe.

A nettó 104 millió forintos felújítást és átalakítást, mely egy parkoló építését is tartalmazza, a budapesti Böjtös-Bau Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a helyi Pallai Project Egyéni Cég közösen kivitelezik.

Energetikaépítőipari cégekSzolnokTiszafüredenergetikai beruházásKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)JászberényJász-Nagykun-Szolnok megyeKunszentmártonTörökszentmiklós

Hírlevél

Hirdetés