2024.04.18, Csütörtök
Új nagyfeszültségű alállomás javítja Komárom megye áramellátását
(illusztráció)

Új nagyfeszültségű alállomás javítja Komárom megye áramellátását

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.04.20. 10:48 - Antal Zsófia

A Tatabányán létrejövő állomáson kívül több mint 240 helyszínen végez fejlesztést az E.ON áramszolgáltató, összesen 3,6 milliárd forint értékben.

Hirdetés

Torda Balázs, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. régióvezetője a társaság tatabányai székházában tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fejlesztések közül a legnagyobb beruházás a 2,2 milliárd forintos új alállomás létesítése a tatabányai ipari parkban, valamint ehhez kapcsolódva a tatai és a tatabányai ipari park kábelhálózatának átrendezése.

A tatabányai alállomás kivitelezője a budapesti SAG Hungaria Kft. Az állomás és a kapcsolóhálózat építésének befejezése a harmadik negyedév végére várható. A tatai ipari park ellátását 15 kilométer hosszú földkábellel bővítik, a kábelt az M1-es autópálya alatt is át kell vezetni.

 

Az üzembiztonság és a közvilágítás is javul

Molnárné Rabi Veronika, a tatabányai hálózati üzemvezető hozzátette, hogy Bábolnán, Esztergomban, Nagyigmándon és Táton transzformátor állomásokat, illetve vezetékhálózatokat építenek, mintegy 360 millió forint értékben.

A meglévő hálózatok üzembiztonságának növelésére rekonstrukciós és karbantartási munkákat végeznek többek között Dömösön, a baji és a vértesszőlősi szőlőhegyen. A munkálatok összértéke meghaladja a 240 millió forintot.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), Tatabánya polgármestere kiemelte: az áramszolgáltató az önkormányzattal partneri viszonyt kialakítva kezeli a közvilágítást érintő beruházásokat, a kandeláberek festését, illetve cseréjét.

Az E.ON Zrt. tatabányai üzemében közel 5600 kilométernyi hálózat üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 610 kilométer Tatabányán működik. Az ellátott fogyasztók száma meghaladja a kétszázezret.

Energetikaipari parkTatabányavilágítás

Hírlevél

Hirdetés