2024.04.20, Szombat
Az új tanév már korszerű kollégiumokban indul Békés megyében
gyulaihirlap.hu

Az új tanév már korszerű kollégiumokban indul Békés megyében

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.07.28. 10:54 - Antal Zsófia

Összesen hét kollégium kap vagy kapott 80%-os megtakarítást jelentő energetikai felújítást, a megyeszékhely mellett Gyulán és Orosházán is.

Hirdetés

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma felújított épületét szerdán adták át a megyeszékhelyen. A 155 férőhelyes kollégiumot a KEHOP keretében 137,4 millió forintból korszerűsítette egy helyi cég, a Hartmann Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója elmondta, tavaly novemberben kezdődtek meg a munkálatok, kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az épületet és napelemes rendszert építettek ki. A felújítás a Trefort-kollégium mellett érintette a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium kollégiumát is, ahol szintén a Hartmann végezte a munkát. A két pályázat összesen 275 millió forintot jelentett, 100 százalékos támogatással. A beruházások révén 80 százalékos energiamegtakarítás érhető el.

Az esemény keretében Vantara Gyula Békés megyei fejlesztési biztos beszámolt róla, hogy további öt kollégium kap energetikai felújítást őszre Békés megyében. Bruttó 682 millió forintnyi európai uniós támogatás révén újul meg Békéscsabán és Gyulán két-két, Orosházán egy iskolai kollégium épülete. Négy beruházás már befejeződött, az ötödik, a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium kollégiuma is elkészül az új tanévre – részletezte Vantara Gyula. Az utóbbi intézmény kivitelezésére kiírt közbeszerzést szintén a Hartmann Kft. nyerte el.

A BSZC nyolc szakközépiskolájába szeptembertől 6200 diák jár, emellett az intézmény 852 munkavállalója mintegy kétezer felnőtt képzését is végzi - mondta Mucsi Balázs.

Energetikaépítőipari cégekenergetikai beruházásKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)kollégiumfejlesztésHartmann Kft.

Hírlevél

Hirdetés