2024.04.19, Péntek
Sokmilliós megtakarítást jelent az óbudai kórházra felszerelt 780 napelem
MTI

Sokmilliós megtakarítást jelent az óbudai kórházra felszerelt 780 napelem

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.07.06. 10:18 - Antal Zsófia

A Szent Margit Kórház uniós fejlesztésének köszönhetően évente 200 ezer kilowattórányi energiát megújuló forrásból kap.

Hirdetés

Napelemes rendszert építettek ki a budapesti Szent Margit Kórházban. A fejlesztés szerdai ünnepélyes bemutatásán Badacsonyi Szabolcs, a kórház megbízott főigazgatója közölte: az intézményre 780 napelemet szereltek fel, a rendszer teljesítménye 214 kilowatt, így évente csaknem 200 ezer kilowattóra villamos energia előállítására képes.

A KEHOP keretében 129,26 millió forintból megvalósult beruházást a budapesti Dream Way Global Kft. kivitelezte. Eredményeként a jövőben megújuló energiaforrásból fedezhetik az intézmény energiaszükségletének jelentős részét, ami évi 7,5 millió forinttal fogja csökkenteni a Szent Margit Kórház energiakiadásait.

A főigazgató az intézmény életében kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a napelemes rendszer kiépítését. Szavai szerint óriási lehetőség előtt állnak a budapesti kórházak, fejlesztésüket a hamarosan induló Egészséges Budapest Program kiírásai és különböző uniós források is segítik.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a napelemes rendszert a pályázattól számított nyolc hónapon belül kiépítették.

kórházfejlesztésEnergetikaépítőipari cégekKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)napelemÓbuda

Hírlevél

Hirdetés