2024.03.28, Csütörtök
Két-háromszorosára gyorsul a magyar vasutak karbantartása

Két-háromszorosára gyorsul a magyar vasutak karbantartása

orientpress.hu

2016.09.21. 16:19 - Hegedűs Gergely

A mintegy félmilliárd forintos ágyazatrendező gép a most készülő vágányszabályozó gépekkel gépláncot alkotva jövő májustól gyorsítja fel a felújításokat.

Hirdetés

Akár kétszer-háromszor gyorsabb lehet a vasúti pályakarbantartási- és építési munka a MÁV Felépítménykarbantartó és Gépjavító (FKG) Kft. által megvásárolt gépnek köszönhetően. Az erről szóló szerződést kedden írták alá a világ legnagyobb vasútijármű- és közlekedéstechnikai kiállításán Berlinben - közölte a Magyar Államvasutak Zrt.

A közlemény szerint Magyarország legnagyobb vasútépítő, felújító és karbantartó társasága, a MÁV FKG Kft. 1,88 millió euróért (581 millió forintért) vásárolja meg a gépezetet a Plasser & Theurer Export von Bahnbaumaschinen nevű társaságtól.

A tranzakció eredményeként a cég eszközparkja egy USP 2005 típusú univerzális zúzottkő- és ágyazatrendező járművel bővül. Az ágyazatrendező gép a MÁV Zrt. részére már gyártás alatt lévő vágányszabályzó és vágánystabilizátor gépekkel gépláncot alkotva, akár kétszer-háromszor gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé.

Munkába állása 2018 tavaszán várható, ezzel is hozzájárulva a magyar vasúthálózat minél magasabb szintű karbantartásához - áll a tájékoztatóban.

GazdaságvasútfejlesztésMÁV FKG Kft.

Hírlevél

Hirdetés