2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Újabb csúcsok felé tör az üveggyártó Orosházaglas
kép: oroshazaglas.hu

Újabb csúcsok felé tör az üveggyártó Orosházaglas

MTI

2017.02.01. 13:03 - Antal Zsófia

Ismét növelte gyártókapacitását az orosházi vállalat, melynek következtében bővülő ügyfélkörről, magasabb exportról és újabb dolgozók felvételéről is beszámolhattak.

Hirdetés

Csaknem nyolcszáz millió forintból bővítette építőipari gyártókapacitását az Orosházaglas Kft. - közölte a társaság szerdán. Az összeget felerészben európai uniós forrás fedezte, a fennmaradó részt pedig fele-fele arányban saját forrásból, valamint banki hitelből finanszírozták – tette hozzá Csüllög Zsolt létesítménymérnök.

A beruházás eredményeként a vállalat a korábbinál korszerűbb eljárással, nagyobb méretű, több rétegből összeillesztett, edzett üvegeket tud előállítani. A társaság komplett gyártókapacitása 42 ezer négyzetméterrel, 305 ezer négyzetméterre nőtt. Ebből a lamináltüveg gyártókapacitás 350 százalékkal, az edzettüveg gyártókapacitás 24 százalékkal nőtt.

Csüllög Zsolt elmondta: a fejlesztésre azért volt szükség, mert megrendelőik részéről folyamatos igény mutatkozott egyre nagyobb méretű laminált és speciális, nagy igénybevételre tervezett edzett üvegek gyártására. A fejlesztés révén a társaság ügyfélkörének bővülését várja, ami már jelentkezik is a rendelésállományban - mondta a létesítménymérnök. Az export aránya 71 százalékra emelkedett.

A kétszáz embert foglalkoztató vállalat 15 új dolgozót vett fel az építőipar élénkülése következtében. A társaság az elmúlt három évben összesen mintegy 1,5 milliárd forintot fordított technológiai fejlesztésre.

A síküveg feldolgozással, edzett és szigetelő üveg gyártással foglalkozó vállalat árbevétele a 2015-ös 3,46 milliárd forintról tavaly 2,8 milliárdra csökkent, nyeresége 22,5 millió forintról 40 millióra nőtt. Termékeiket főként Németországba, Ausztriába és Szlovákiába szállítják.

munkahelyekIparági híreképítőipari gyártókOrosházaglas Kft.Orosháza

Hírlevél

Hirdetés