2024.03.28, Csütörtök
Készház bemutató centrumot adtak át Sopronban
lignova.hu

Készház bemutató centrumot adtak át Sopronban

magyarepitok.hu, lignova.hu

2017.04.12. 16:53 - Antal Zsófia

Kiemelkedően jó energiabesorolású házakat gyárt a TAEG állami erdészeti társaság üzeme. A termékek értékesítését ezentúl a szerdán átadott bemutató centrum is segíti.

Hirdetés

A fa alapú nagypanelos technológiával gyártott Lignova készházak a soproni székhelyű Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG) önálló egységeként működő fafeldolgozó üzemben készülnek. A cég az ország egyik legnagyobb készház gyártójaként kínálja termékeit, melyeket a most megnyílt, 256 négyzetméteres soproni bemutató és értékesítő centrumban az érdeklődők jobban megismerhetnek.

Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár a szerdán Sopronban tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a TAEG Zrt. cselekvően közreműködik a Soproni Egyetem oktatásában, valamint szakszerűen, lelkiismeretesen, a helyi lakosok igényeit szem előtt tartva kezeli a település környéki erdőket. A társaság kiemelten példás tevékenységet végez a régióban.

A cég szakmai és közjóléti feladatai mellé sorakozik fel a Lignova készházak gyártása, amely családoknak biztonságos otthont teremthet – hangsúlyozta az államtitkár. A Lignova készházak programjában különösen fontos az épületek energiafelhasználásának csökkentése, a környezetbarát anyagok alkalmazása és a megújuló energia használata. Ezért az így készült házak – az igényektől függően – kiemelkedően jó energiabesorolásba tartoznak.

Az államtitkár elmondta, a TAEG Zrt. tudatában van annak, hogy komoly felelőssége van a térségben, hiszen a fával, mint megújuló energiaforrással való szakszerű bánásmód a gazdasági erősödés egyik lehetősége is.

Iparági hírekfaiparkészházakSopron

Hírlevél

Hirdetés