2024.03.29, Péntek
Elkészült a győri olimpiai faluval a Westbau
(kép: kisalfold.hu)

Elkészült a győri olimpiai faluval a Westbau

mti, magyarepitok.hu

2017.06.22. 13:05 - Hegedűs Gergely

Az ötezer négyzetméteres területen felépített, hatemeletes épület 201 otthonnal várja az ifjúsági olimpiai fesztivál résztvevőit.

Hirdetés

A megadott határidőre elkészült a július 23-án kezdődő győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz (EYOF) kapcsolódó sportolói falu.

Az építő West Hungária Bau Kft. csütörtöki közleménye szerint a csaknem ötezer négyzetméteres területen felépített, hatemeletes épület a belső, felszíni parkolókat körülölelve "E" alakot formál. Az egy épülettömbből álló, de három külön, liftes lépcsőházzal rendelkező társasház 201 otthont foglal magában. A lakóparkhoz 212 szabadtéri és földszint alatti parkoló is készült.

Az épületet először az EYOF résztvevői sportolói faluként fogják birtokba venni, utána - várhatóan ősszel - átadják a végleges lakóknak.


Nemcsak ez az épület adja a szálláshelyeket

Fábián László, a MOB főtitkára korábban arról tájékoztatott, hogy két olimpiai falu áll majd a küldöttségek rendelkezésére.

Az egyik falu a győri egyetem kollégiumrendszerében lett kialakítva, felújított és most épült szárnyakkal. A másik az attól nem messze fekvő területen, a most megépített, később lakásokként értékesíthető otthonokkal várja a nemzeti csapatokat.

A július 23. és 29. között sorra kerülő EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, amelyen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. A győri eseményre ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak.

GyőrWEST HUNGÁRIA BAU Kft.Iparági hírek

Hírlevél

Hirdetés