2024.04.25, Csütörtök
Ezzel a védelmi rendszerrel védhető meg a tetőtér a kibírhatatlan hőségtől
(a kép illusztráció)

Ezzel a védelmi rendszerrel védhető meg a tetőtér a kibírhatatlan hőségtől

magyarepitok.hu

2017.06.23. 12:21 - Hegedűs Gergely

A túlzott felmelegedéstől és a lehűléstől egyaránt megóvja a tető alatti lakóteret a Terrán innovációja.

Hirdetés

A Tóth Szabolcs regionális marketingvezetővel készített interjúnkban nemrég rövid hírt adtunk a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. innovációjáról, a ClimaControl cserépről. A magyar cég most részletes ismertetővel mutatta be az új termék előnyeit és működését, melynek segítségével akár 10 fokkal is alacsonyabb lehet a hőmérséklet, mint a hagyományos tető alatt.

A tájékoztatóból kiderül, az épületek teljes hőveszteségének közel harmada a tetőszerkezeten át távozik, ugyanakkor az is problémát jelent, hogy nyáron a tetőtér gyorsan felmelegszik. Ezt elsősorban a régi tetők szerkezeti megoldásai és az elavult anyaghasználat okozza, valamint az tény, hogy a meleg levegő felfelé áramlik. A probléma kezelésére a Terrán egy olyan komplex rendszert dolgozott ki, ami a túlzott felmelegedéstől és aalehűléstől egyaránt védi a tető alatti lakóteret.

A komplex védelmet három fő elem alkotja.

  • A ClimaControl felületkezelésű betoncserép, melynek felületkezelése visszaveri az infravörös sugarak jelentős részét, így a sötétebb árnyalatú cserepek is kevésbé melegednek fel a tűző napon.
  • A fedés alatt átszellőztetett légréteg, melynek hőtechnikai és páratechnikai szempontból különösen fontos szerepe van, akárcsak a kapcsolódó beszellőző és kiszellőző nyílásoknak.
  • A tetőszerkezetben elhelyezkedő MediCOMFORT hőszigetelés, mely jelentősen hozzájárul a tetőterek hővédelméhez.

A védelmi rendszer meglévő tetők felújítása esetén akár a belső rétegek (borítás, burkolatok) megbontása nélkül is kialakítható.

A régi és új tetőszerkezet közötti különbséget a Terrán az alábbi táblázatban foglalta össze.

 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.Technológiaépítőipari alapanyagoképítőipari gyártók

Hírlevél

Hirdetés