2024.04.20, Szombat
Vasbetongyárat vásárolt a magyar magasépítő
(fotó: grabarics.hu)

Vasbetongyárat vásárolt a magyar magasépítő

grabarics.hu, mti

2017.06.06. 10:11 - Hegedűs Gergely

A tavaly már tízmilliárdos forgalom fölé jutó Grabarics ezer köbméter betont dolgoz fel új gyártóbázisán. A vasbeton termékek egyik felét saját felhasználásra, másik felét értékesítésre szánják.

Hirdetés

A Grabarics Építőipari Kft. átvette a Hevesi Vasbeton Előregyártó teljes kapacitását – adta hírül az MTI. A Grabarics honlapján kiderül, a 7500 négyzetméteres üzem Grabarics VasBeton (GVB) márkanéven folytatja munkáját.


Duplájára nő a fizikai dolgozók száma

A beruházás után megváltozik a gyár termelése, értékesítése és a termékszerkezete is, lecserélődik a gyár teljes vezérkara és mérnökállománya. Ugyanakkor a fizikai dolgozók munkahelye nemcsak megmarad, de létszámuk várhatóan a duplájára bővül. Grabarics Gábor cégvezető elmondta, egyműszakos munkarendben 900-1000 köbméter beton feldolgozását teszi lehetővé a hevesi gyártóbázis.

Az új üzem elsősorban előregyártott vasbeton termékeket, különböző szerkezeti elemeket készít. A korábbi úgynevezett lágyvasas és előfeszített szerkezeti elemek előregyártásán felül kéregpanel gyártással egészült ki a kapacitás. Ehhez bővítik a zsaluparkot és fejlesztik a betonacél előregyártást. Az elkészített termékek 50-60 százalékát a cég saját generálkivitelezői tevékenysége során használja fel, míg a fennmaradó kapacitásokat a szabad piacon értékesíti majd.


A hazai gyártókapacitás 10 százalékát szeretnék lefedni

Fontos változás, hogy az új gyár a vasbeton elemek gyártásán és szállításán át a szerkezeti vázak összeszereléséig teljeskörű szolgáltatást nyújt. „A megrendelők szempontjából egy másik üzemről beszélhetünk, hiszen minden, amivel találkoznak új a korábbi viszonyokhoz képest” – idézte a grabarics.hu a cégvezetőt.

A létesítmény a tervek szerint a teljes hazai vasbeton-előregyártó kapacitás mintegy 10-12 százalékát fedi majd le. Az ágazati konjunktúrának köszönhetően az értékesítés nem ütközik akadályokba a cég eléképzelései szerint.


Új üzemével tíz százalékos növekedést céloz meg a Grabarics

A budapesti székhelyű Grabarics 1993-ban jött létre mikrovállalkozásként. Honlapja szerint mára a magyar építőipari piac egyik meghatározó középvállalata, generálkivitelezője lett. A magyar tulajdonú vállalat ipari létesítmények, irodaépületek, bevásárlóközpontok és hotelek kivitelezése mellett ingatlanfejlesztéssel, építőanyag forgalmazással és építőgépek bérbaeadásával is foglalkozik.

A cégvezető az MTI-nek úgy nyilatkozott, a Garabarics Kft. 2015-ös árbevétele 8,8 milliárd forint volt, ez 2016-ban 10,8 milliárdra nőtt, miközben az eredmény 327 millió forint volt. A tulajdonos közlése szerint az előregyártó üzemtől 10-12 százalékos forgalom és eredménynövekedést várnak.

Grabarics Kft.Iparági híreképítőipari cégekHeves

Hírlevél

Hirdetés