2024.03.29, Péntek
A tokaji borvidék értékeire alapoztak a Hello Wood építészei
Hello Wood (Lakos Máté)

A tokaji borvidék értékeire alapoztak a Hello Wood építészei

boon.hu, hellowood.eu

2017.07.24. 11:09 - Szabó Ákos

Tíz egyetem diákjai vettek részt idén a Hello Wood nemzetközi építőfesztiválján, ahol egy hely adottságait, lehetőségeit adják vissza fából megvalósított terveikkel a csapatok.

Hirdetés

Idén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) csapata nyerte meg a Hello Wood egyetemistáknak szervezett alkotótáborán a résztvevők által közösen megszavazott díjat, szombaton volt az eredményhirdetés. A Hello Wood programsorozat és egyben design studió is, programjuk idén először az egyetemi képzések részeként valósult meg. A szakmai gyűlésként és nyári egyetemként is működő egyhetes találkozó során a résztvevők egy régió egyedi értékeit adják vissza gyorsan elkészíthető építészeti projektjeikkel.

Hello Wood (Lakos Máté)

Idén a tokaji borvidék volt a verseny helyszíne. 125 diák valósította meg terveit 11 köztéri installáció felépítésével a térség 7 településén: Abaújszántón, Golopon, Mádon, Mezőzomboron, Monokon, Tállyán és Tokajban. Végül a Monokon Bene Tamás és Vass-Eysen Áron MOME-hallgatók által elképzelt, a Kálvária-domb egyik fája körül felépített szakrális hangulatú installáció nyerte el legjobban a résztvevők tetszését.

Iparági hírekTokajépítészetHello WoodMonok

Hírlevél

Hirdetés