2024.03.29, Péntek
Országos elismerésben részesült egy szekszárdi építőipari fejlesztés
magyarepitok.hu

Országos elismerésben részesült egy szekszárdi építőipari fejlesztés

magyarepitok.hu

2017.09.12. 11:23 - Antal Zsófia

Sikeres az iparág hazai K+F tevékenysége: Magyar Termék Nagydíjat kapott a Murexin Kft. felhasználóbarát termékcsaládja.

Hirdetés

Magyar Termék Nagydíjat nyertek a Murexin Kft. szakemberei által Szekszárdon kifejlesztett aljzatkiegyenlítők. A Lewell névre keresztelt termékcsalád hat különböző, a hideg és a melegburkolati munkákhoz alkalmazható aljzatkiegyenlítőből áll - olvasható a cég közleményében. A kifejlesztés során figyelembe vették a hazai gyakorlatban előforduló aljzattípusokat, rétegvastagságokat, a legtöbb hideg- és meleg burkolat típust, valamint a felújításoknál és az új építkezéseknél várható fogyasztói igényeket. Mindez könnyebb felhasználást eredményezett a felhordás és a megszilárdulás során.

A Murexin magyarországi leányvállalata egy létszámbővítéssel két éve alapozta meg a szekszárdi kutató-fejlesztő munkát. „Mivel a hazai építőiparban egyre nagyobb gondot okoz a szakemberhiány, egy olyan termékcsalád létrehozását tűztük célul, amelyet a lehető legkönnyebben tudnak kezelni a felhasználók” – fejtette ki a közleményben Czili Aladár, a Murexin Kft. ügyvezető igazgatója.

A Schmid Industrie Holding tagjaként az építőipari burkolási segédanyagokat gyártó és forgalmazó Murexin egy 100 éves múlttal rendelkező osztrák családi vállalat, amely már 27 országban tevékenykedik, s több mint 6000 főt foglalkoztat. 2016-ban 1,6 milliárd euró forgalmat bonyolított.

A Murexin 50 főt alkalmazó magyar leányvállalata 24 éve alakult meg, Szekszárdon saját termelőüzemmel és kutatás-fejlesztéssel rendelkezik. A cég tavaly közel 3 milliárd forintos forgalom mellett 146 milliós nyereséget ért el.

Galéria

Iparági híreképítőipari cégeképítőipari alapanyagokSzekszárdkutatás-fejlesztésMurexin Kft.

Hírlevél

Hirdetés