2024.03.28, Csütörtök
Minőségfejlesztéssel tör új európai piacokra a magyar építőipari gyártó
masterplast.hu

Minőségfejlesztéssel tör új európai piacokra a magyar építőipari gyártó

mti, magyarepitok.hu

2017.10.06. 12:19 - Hegedűs Gergely

A Masterplast újabb szabadkai beruházását az ágazat tartós növekedése alapozta meg.

Hirdetés

A hőszigetelőanyag-gyártó Masterplast Csoport 6,686 millió euróból (mintegy 2 milliárd forintból) bővíti tovább Szabadkán a gyártási kapacitását. A Szabadka 2.0 elnevezésű projekttel több mint 20 millió négyzetméterrel nő majd a szabadkai üzem éves üvegszövet-gyártó kapacitása, és meghaladja majd a 90 millió négyzetmétert.

A beruházással a magas minőségű termékek aránya is nő, ezekkel új piacokat is megcéloz a magyar tulajdonú társaság.

A döntés előzménye, hogy a Masterplast Csoport sikeresen lezárta a szabadkai gyárának 2015-ben megkezdett, 8,4 millió eurós kapacitásbővítését. A projekt eredményeként európai szinten is meghatározó üvegszövet-gyártó lett a Masterplast, stabil piaci pozíciókkal – derül ki a közleményből. Erre alapozva döntöttek úgy, hogy a mennyiségi bővítés mellett a magasabb minőségű termékek gyártására irányuló fejlesztéseket is megvalósítanak a szerbiai üzemben. Ezzel új nyugat-európai piacokon jelenhet meg a társaság.    

A közleményben Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke a kapacitásbővítést is külön megindokolta, eszerint az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt a kereslet a cég termékei iránt. Úgy látják, hogy az építőiparban megindult kedvező folyamatoknak köszönhetően a jövőben ez folytatódni fog.

A mostani fejlesztés 105 új munkahelyet is teremt, jövőre indul és még 2018-ban le is zárul. A cég a teljes projekt költségvetésének 35 százalékára nyert el vissza nem térítendő támogatást a Prosperitati Alapítvány pályázatán.

Az 1997-ben Székesfehérváron öt fős cégként alapított Masterplast a régió egyik vezető hőszigetelőanyag-gyártója és forgalmazója. A társaság 9 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A társaság 2016-os árbevétele 80 millió euró (24,8 milliárd forint) volt.

Iparági híreképítőipari cégeképítőipari gyártókMasterplast

Hírlevél

Hirdetés