2024.04.19, Péntek

Iparági hírek

Swietelsky Magyarország Kft.ZÁÉV Építőipari Zrt.Iparági híreksportberuházásokSzombathely

Átadták Szombathely új stadionját és sportcsarnokát

magyarepitok.hu

2017.11.08. 11:21 - Hegedűs Gergely

ZÁÉV és a Swietelsky többek között egy 9000 fős, fedett lelátójú focistadiont és egy multifunkcionális sportcsarnokot kivitelezett.

Hirdetés

Szombathelyen szerdán délellőtt átadták a Haladás VSE több mint 15 milliárd forintos beruházásban felépült új sportkomplexumát. A régió egyik legjelentősebb sportfejlesztése másfél év alatt valósult meg a ZÁÉV Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében. A szerdai rendezvényen Strobl Ákos a ZÁÉV főmérnöke, és Madácsi Zoltán a Swietelsky projekt-igazgatója adta át a komplexum kulcsát Puskás Tivadar szombathelyi polgármesternek.

A képre kattintva galéria nyílik - fotók: Dernovics Tamás


A Rohonci úti sporttelepen a régi stadion lebontása után egy 9000 fős, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező labdarúgó-stadiont jött létre. Az 56 ezer négyzetméteres sportkomplexumban emellett egy új multifunkcionális sportcsarnok is felépült. Az 50 méter széles és 60 méter hosszúsportcsarnok földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók, súlyemelők kaptak helyet, és ugyanott található egy konditerem és a bemelegítő folyosó. Az első emeletet a kézilabdázók, futsalosok, röplabdázók és az utánpótlás labdarúgó játékosok foglalhatják majd el. Itt található egy centerpálya is, ötszáz fős lelátóval.

A szerdai eseményen Hende Csaba az országgyűlés alelnöke azt hangsúlyozta, bár a két ágazatra költött kiadásokat sokszor egymással szembe szokták állítani, valójában a sport- és az egészségügyi fejlesztés ugyanannak tekinthető. „Amit erre a sportkonplexumra költöttünk az egyben egészségügyi kiadás is: azok a fiatalok, akik itt fognak sportolni, itt tanulnak meg győzni, kapcsolatokat építeni, egészséges felnőtté válnak, és meg is őrzik az egészségüket. A rájuk jutó egészségügyi kiadás jóval kisebb lesz.”

Beszédében arra is rámutatott, az új létesítmény korszerű technológiával épült, energiafelhasználása is takarékos, ezért fenntartása valószínűleg nem fog többe kerülni mint a régi, lebontott sportcentrumnak.

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.ZÁÉV Építőipari Zrt.Iparági híreksportberuházásokSzombathely

Hírlevél