2024.04.25, Csütörtök

Iparági hírek

ZÁÉV Építőipari Zrt.Iparági hírekKecskemétPallas Athéné Egyetem

Már a legmagasabb pontnál tart a ZÁÉV a kecskeméti egyetemen

magyarepitok.hu

2017.11.22. 15:49 - Hegedűs Gergely

Az új komplexum első épületében összesen 226 helyiséget alakít ki a zalai magasépítő cég.

Hirdetés

Bokrétaünnepséget tartottak a Neumann János Egyetem új campusának beruházásán. A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. beruházásában folyó projektben az öt épülettel létrejövő campus-komplexum első ütemét kivitelezi a ZÁÉV Építőipari Zrt.

A szerdai eseményen Dormán József, a ZÁÉV vállalkozási igazgatója elmondta, hogy a 18 ezer négyzetméteres oktatási épület 18,5 méteres magasságban érte el legmagasabb pontját. Az eddigiek során a ZÁÉV 67 ezer köbméter földet mozgatott meg, 13 kilométernyi vasbeton cölöpöt helyezett el, valamint 11 ezer köbméter betont és 1684 tonna betonacélt használt fel.

A képre kattintva galéria nyílik - fotók: Dernovics Tamás

Ez lesz az épületben

Az eseményen kiosztott sajtóközleményből kiderült, hogy az egyetem Gazdaságtudományi Karának 2018 szeptemberétől otthont teremtő épületben összesen 226 helyiséget alakítanak ki. Többek közt

  • egy 800 fős aula,
  • két 120 fős előadó,
  • 11 szemináriumi terem,
  • 41 iroda,
  • és egy tanszéki könyvtár létesül.

Az innovatív oktatási épület rendelkezik majd vizualizációs teremmel, stúdióval és egy tőzsdetojásnak elnevezett pénzügyi elemzőközponttal is. Az épület az egyetemi oktatási funkció mellett konferenciák, előadások, kiállítások, szakmai továbbképzések és egyéb nyitott rendezvények helyszínéül is szolgálhat majd.


A folytatásban kollégium és könyvtár is létesül

Az ütemezés szerint az oktatási épületet várhatóan 2018 augusztusában adják át, így az egyetemi oktatás ősszel már az új épületben indulhat meg. A kivitelezés értéke 11,9 milliárd forint.

A teljes fejlesztés során az egyetem 5,5 hektáros területén az oktatási épület mellett egy igazgatási-adminisztrációs épület, egy könyvtár, egy kollégium és egy kulturális központ épül fel.

Galéria

ZÁÉV Építőipari Zrt.Iparági hírekKecskemétPallas Athéné Egyetem

Hírlevél