2024.04.20, Szombat
A munkahelyi biztonság fejlesztésére indított programot az ÉVOSZ
iyihisset.com

A munkahelyi biztonság fejlesztésére indított programot az ÉVOSZ

magyarepitok.hu

2017.12.19. 13:04 - Antal Zsófia

Egy uniós támogatású projekt keretében szerveznek rendezvényeket és képzéseket az építőipari munkavédelem növelése érdekében.

Hirdetés

Rendezvény- és képzéssorozatot valósít meg a munkavédelem szakszerűségének és hatékonyságának növelése érdekében az Építési Vállalkozások Országos Szakszövetége (ÉVOSZ) által vezetett konzorcium. A projektre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán 77,56 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

„A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban” című projektet megvalósító konzorcium további tagjai a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építő-, Fa-, és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége.

A projekt során:

  • tájékoztató rendezvényeket szerveznek és a kapcsolódó tájékoztató kiadványokat eljuttatják a munkáltatókhoz és munkavállalókhoz,
  • munkavédelmi koordinátor képzést biztosítanak az építőiparban foglalkoztatók és foglalkoztatottak részére,
  • kutatás készül „A demográfiai változások hatása a munkavédelemre: idősödő munkavállalók, illetve társadalom, a munkaképesség megtartása” témakörben, melynek célja az építőiparban a demográfiai hatások vizsgálata a munkavédelemre.

A 2017. szeptember 1. és 2019. február 28. között zajló projekt eredményeként az ágazatban foglalkoztatottak körében a jövőben jobban érvényesülhetnek a megfelelő munkakörülmények, csökkenhetnek a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok, mely a munkahely minőségének és a munkavállalók teljesítményének javulásához vezet.

A projektmegvalósítás során a konzorcium biztosítja a szakértők folyamatos rendelkezésre állását: a munkáltatók és a munkavállalók online fordulhatnak hozzájuk.

ÉVOSZIparági hírekGINOPmunkavédelem

Hírlevél

Hirdetés