2024.03.29, Péntek
Már épül a kaposvári intermodális csomópont
kép: kaposvarmost.hu

Már épül a kaposvári intermodális csomópont

otthon.kaposvar.hu

2018.05.02. 09:41 - Hegedűs Gergely

Többek közt közúti felüljáró épül a belváros és a déli városrészek között, a vasúti forgalomtól független kapcsolatot létesítve.

Hirdetés

Megtörtént az első két munkaterület átadása a kaposvári intermodális csomópont beruházásánál. A Swietelsky Építő Kft. kivitelezésében létrejövő közlekedési központ legfrissebb híreiről az otthon.kaposvar.hu oldalra hivatkozva számolt be a kaposvarmost.hu.

Az első két részprojektben

  • az ideiglenes autóbusz-pályaudvar építése kezdődött el a Vásártéri úton,
  • illetve a volt honvédségi terület épületállományának bontása a leendő közúti felüljáró helyének biztosítására.

A helyi lapok ugyanakkor arról is írnak, hogy október óta zajlik a közlekedési központ tervezése, melynek első ütemeként elkészültek az építési engedélyezési tervek.


Középpontban a közlekedésterhelés enyhítése

A beszámolóból kiderül, a beruházás egyrészt a Budai Nagy Antal utca és környékének szerkezeti és építészeti átalakításával jár majd. Emellett a belváros közlekedésterhelése enyhítésének jegyében

  • megépül a Béla király úti közúti felüljáró, így a vasúti forgalomtól független, külön szintű kapcsolat létesül a belváros és a déli városrészek között.
  • A Csik Ferenc sétány tovább építésével – és az említett közúti felüljáróval történő összekötésével – a Baross Gábor utca-Budai Nagy Antal utca-Achim András utca forgalmi terhelése csökkenni fog.
  • Ezen kívül a közösségi közlekedés járatai több irányból megközelíthetik majd a fürdőkomplexumot.
közlekedésfejlesztésSwietelsky Magyarország Kft.Iparági hírekKaposvárintermodális csomópont

Hírlevél

Hirdetés