2024.04.24, Szerda
Építőipari cég épített munkásszállót Komárom-Esztergom megyében

Építőipari cég épített munkásszállót Komárom-Esztergom megyében

mti

2018.07.31. 13:31 - Hegedűs Gergely

Egy tíz éve üres épületet alakított át a szegedi Axill Kft., a pár év alatt létrejött 6000 új munkahely miatt gyorsan megtérül a beruházás.

Hirdetés

Oroszlányban a korábbi Béke Szállóból 270 ágyas korszerű munkásszállót alakított ki 660 millió forintos beruházással a szegedi Axill Kft., mely építőipari cégként elsősorban ingatlanfejlesztéssel foglalkozik.


Egy hónap alatt elérik a teljes kihasználtságot

A szálló vezetője, Gál Tamás tájékoztatása szerint az épületet kívülről és belülről teljesen felújították. A korábban is szállóként használt részben 2 és 3 ágyas szobákat alakítottak ki. Az ingatlan volt éttermi részében 2 ágyas apartmanok kaptak helyet.

A szálló nyitott az egyéni munkavállalók számára, valamint szerződéses szállásként szolgálhat a környék nagyvállalatainak. „Egy hónapon belül teljes kihasználtsággal üzemelhet az épület” - ismertette az intézmény vezetője.    


A város hiába próbálkozott

A Béke Szállót 2017-ben vásárolta meg az Axill Kft. az oroszlányi önkormányzat ingatlankezelőjétől, miután a város próbált hitelt felvenni az ingatlan felújítására, de a kölcsönre nem kaptak engedélyt a kormánytól.    

A beruházó cég ügyvezetője, Illéssy Attila korábban arról tájékoztatott, hogy számításaik szerint az oroszlányi ipari park növekvő munkaerő-igényére alapozva a 260 ágyas szálló megépítése tíz évnél hamarabb megtérül.


20 ezres városban 6 ezer új munkahely

A húszezer lakosú Oroszlány ipari parkjában néhány év alatt 6000 új munkahely jött létre és a városban gyakorlatilag elfogytak a bérelhető, illetve megvásárolható lakások. Az ipari parkban 24 vállalat tevékenykedik, 2015 végéig összesen közel 130 milliárd forintos beruházást hajtottak végre. A cégek összesített éves nettó árbevétele elérte 238 milliárd forintot.

Az itt működő vállalkozások előrejelzése szerint 2020-ig az üzemcsarnokok és egyéb kiszolgáló épületek területét közel 40 ezer négyzetméterrel bővítenék és legalább 1550 új munkahelyet hoznának létre.

Iparági híreképítőipari cégekúj építésű ingatlanokingatlanfejlesztésOroszlánymunkásszállókAxill Kft.

Hírlevél

Hirdetés