2024.04.20, Szombat
A ZÁÉV kivitelezi a Ludovika legújabb fejlesztését

A ZÁÉV kivitelezi a Ludovika legújabb fejlesztését

magyarepitok.hu

2019.02.22. 09:19 - Hegedűs Gergely

Többfunkciós tornatermekkel, új tantermekkel és irodával újul meg a szárnyépület.

Hirdetés

A ZÁÉV Építőipari Zrt. építi át a műemléki védelem alatt álló Ludovika Szárnyépületet a fővárosi Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE). A nettó 3,49 milliárd forintos beruházás célját is megjelöli a hirdetmény. Eszerint a főépület szomszédságában álló szárnyépület (a térképen 2-es számmal) oktatási, továbbképzési és egyéb, a hallgatók számára szükséges funkciókat lát majd el.

Az NKE területén a közelmúltban számos épület kapott komoly fejlesztéseket, ezekről a beruházásokról ezekben a cikkekben számoltunk be.


A távhő váltja fel a gázfűtést

A mostani projektben a 8300 négyzetméteres nettó alapterületű, négyszintes épület átalakítása nem jár szerkezetépítéssel. „Cél a válaszfalak helyén tartása, minimális területeken bontása, illetve új építése” – áll a közbeszerzésben.

A hirdetmény részletesen beszámol a helyiségek elhelyezéséről, az első szinten az irodák, a másodikon az oktatás kap helyet 20, 30, 40 és 50 fős termekkel. A szövegből az is kiderül, hogy

a jelenlegi tornaterem és konditerem helyén többfunkciós tornatermek kerülnek kialakításra: vívási lehetőséggel, előterekkel, kiszolgáló öltöző területtel, vizesblokkal, szertárakkal.

Az épület fűtési rendszere is megváltozik: gázfűtés helyett távhővel látják el. A nyelvi termek és a könyvtár felújításra kerül, valamint a korábbi diákklub helyén közösségi tér jön létre az eredeti színpad helyreállításával.

műemlékfelújításZÁÉV Építőipari Zrt.Iparági hírekNemzeti Közszolgálati Egyetem

Hírlevél

Hirdetés