2024.04.24, Szerda
Megérkeztek a jövő építőipari megoldásai
PERI

Megérkeztek a jövő építőipari megoldásai

magyarepitok.hu

2019.04.18. 10:01 - Almási Krisztina

A Bauma azokat a kiállítókat helyezte előtérbe, amelyek innovatív termékekkel élen járnak az építőipari digitalizáció folyamatában – köztük hangsúlyos szereplőként volt jelen a PERI is.

Hirdetés

Münchenben április 8.-14. között rendezték meg a világ vezető építőipari vásárát, a Baumát, melyen a zsalu- és állványtechnikát forradalmasító PERI is részt vett. A németországi szakkiállításon 614 ezer négyzetméteren 55 országból több mint 3500 szakmai kiállító kapott teret, és az idei évben az építőipar digitalizációját helyezték fókuszba.

A vásár a negyedik ipari forradalom iparági technológiáit és innovatív megoldásait mutatta be, alátámasztva azt a tendenciát, hogy az építőipar és építészet területén a digitalizáció lesz a jellemző trend 2019-ben.

 

A PERI igazi úttörő az építőipar digitalizációjában

A Baumán mutatta be már működő, a zsaluzat- és állványtechnikához, valamint a szerkezetépítéshez köthető digitális megoldásait a német alapítású, Magyarországon is jelen lévő PERI. A vállalat az alábbi forradalmi újdonságokkal rukkolt elő a szakvásáron:

  • betekintést nyújtott a legújabb 3D betonnyomtatási technológiákba referenciaprojektek által,
  • bemutatta a robotok hasznosíthatóságát a tervezésben és a hatékonyabb munkavégzésben,
  • prezentálták a portfóliójukban szereplő BIM-hez köthető digitális termékeket.

A BIM területén a Peri évek óta az iparág egyik vezetője, számos nemzetközi projekt-referenciával rendelkezik, amelyeket a cég Münchenben is bemutatott.


Ezek a digitális megoldások rejlenek az építőiparban

Az építőipar digitális forradalmában egyre nagyobb teret hódít az épületinformációs modellezés (Building Information Modeling - BIM), amely többek közt megkönnyíti a tervezés-kivitelezés folyamatát, csökkenthetők a tervezési hibák és potenciális extra költségek.  A BIM igazából egyfajta digitális építőipar – a 3D-alapú megoldások a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át a működtetésig és a bontásig –, amely az építmény összes életfázisában használható.

A 3D nyomtatásra, az automatizálásra és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák a közeljövőben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az építőiparban. A jövő építkezése az intelligens és egymással digitálisan összekapcsolt technológiákon és felhő alapú infrastruktúrákon alapul. A Bauma egyik blokkjában a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság technológiáival építési helyszíneket jelenítettek meg, bemutatva a digitalizációban rejlő lehetőségeket.

A vásáron bemutatott legfrissebb innovációkra az idei évben mintegy 600 ezer látogató volt kíváncsi.

Galéria

Iparági hírekBIMépítőiparinnovációokostechnológiadigitalizációPeri Kft.zsaluzatállványzat

Hírlevél

Hirdetés