2024.03.28, Csütörtök
Hazahívja a szakembereket a fejlődő magyar építőipar
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Hazahívja a szakembereket a fejlődő magyar építőipar

magyarepitok.hu, ÉVOSZ, KSH

2019.05.24. 13:09 - Szabó Ákos

Június 6-án csütörtök este a legnagyobb hazai építőipari cégek mutatják be a robbanásszerűen növekvő hazai piac álláslehetőségeit Münchenben.

Hirdetés

Nagy igényt betöltő rendezvénysorozatot indítanak el Németországban az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) szervezésében. Az első Építőipari Hazahívó börzén a magyar építőipar hét kiemelkedő vállalata mutatja be, hogy milyen pozíciókba, munkalehetőségekért érdemes hazatérni Magyarországra az szakembernek. A Hazahívó eseménysorozat kiemelt médiapartnere a magyarepitok.hu, lapunk a helyszínről riporttal is jelentkezik majd.

 

 

Egyre többen jönnek haza

Miközben a KSH adatai szerint tavalyhosszú idő óta először jönnek haza többen, mint ahányan kimennek külföldre az országból, egy másik trend is megfordult: a korábban gyengébben teljesítő építőipar tavaly és idén robbanásszerű növekedést produkált, történelmi rekordokat döntve: februárban az előző évi időszakhoz képest 48 százalékkal nőtt a termelési mennyiség.

Az összes kiköltözőt és hazaköltözőt bemutató KSH adatok szerint tavaly 18.150 fő vándorolt ki, ezzel szemben a visszatérők száma 20 ezer fő volt. A legtöbben közülük, 31% Ausztriából tért vissza Magyarországra, 25% Németországból, 22% pedig Nagy-Britanniából.

 

A magyar építőipar mutatói egyre jobbak

Eközben az építőipar folyamatos megbízható növekedési tendeciát mutat, amely 2017-ben 2016-hoz képest egy 29 százalékos teljesítménynövekedés óta mutatja az ágazat fejlődését. Minden alágazat is jelentősen lépett előre az elmúlt években a legyen szó közművekről, útépítésről, vagy magasépítésről. Az iparág hatékonyságát olyan eszközök és megközelítések egyre jobban elterjedt alkalmazása is mutatja, mint az Ipar 4.0 és különösen a BIM.

 

München után is folytatódik az esmeménysorozat

A június 6-án, csütörtökön rendezett Hazahívó börzén a

  • Duna Aszfalt Út- és Mélyépítő Kft.,
  • KÉSZ Építő Zrt.,
  • West Hungária Bau Kft.,
  • Market Építő Zrt.,
  • Óbuda Group,
  • VIV Zrt.,
  • valamint a ZÁÉV Építőipari Zrt.

munkatársai is jelen lesznek és bemutatják a Németországból hazatérést fontolgató szakembereknek milyen lehetőségeket kínál számukra az újjászületett építőipari szektor.

Ezt követően a börzék a egy rendezvénysorozatban valósulnak meg, amiket Bajorország mellett Alsó-Ausztriában és Baden-Württembergben is szerveznek.

Iparági hírekÉVOSZmunkahelyekÉpítőipari HazahívóDuna Aszfalt Zrt.Market Építő Zrt.KÉSZ CsoportVIV Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.Óbuda GroupWEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Hírlevél

Hirdetés