2024.03.29, Péntek
Jubileumi közgyűlésen ünnepelt a MAÚT
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Jubileumi közgyűlésen ünnepelt a MAÚT

magyarepitok.hu

2019.05.17. 15:03 - Hegedűs Gergely

A magyar útügyi és vasúti szakma meghatározó szervezete 25 éves történelemre nézhetett vissza a közgyűlésen.

Hirdetés

A Magyar Út- és Vasútügyi Társaság Budapesten Főmterv Zrt. tanácstermében tartotta meg huszonötödik éves közgyűlését. A jubileumi esemény az idei Vásárhelyi Boldizsár-díjak átadásával kezdődött: a vasúti szakmában Mucsi Attila Józsefné, míg a közúti területen Thoroczkay Zsolt és Dr. Törőcsik Frigyes munkásságát ismerték el a díjjal. Thoroczkay Zsolt a díj átvételekor méltatta a MAUT, az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Magyar Közút közös munkáját.

„Az útügyi bizottságokban komoly szellemi kapacitást sikerült egyesítenünk, egy asztalhoz ültetve a különböző területek szakembereit”

– hangsúlyozta a szakember.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Ezt követően az ITM főosztályvezetője, Alscher Tamás tartott előadás a MAÚT vasútügyi szabályozással kapcsolatos IKOP-projektről. A folyamat révén a vasúti szabályozás az útügyihez hasonlóan magasabb szintre lép, a szabályok megújulása és digitalizációja révén. A MAÚT ezután külön köszöntötte Tombor Sándort, a szervezet korábbi, jelenlegi tiszteletbeli elnökét. A szakember az 1994-ben megalakult szervezetet 22 éven át irányította, így érdemei elévülhetetlenek.

A közgyűlés a 2018-as Nemesdy Ervin-díjak átadásával folytatódott. A díjazottak közé bekerült a Duna Aszfalt egyik szakembere, Lőrincz Marcell is, aki második helyezettnek járó díjat vehette át. (A nyertesek névsora a cikk végén található – a szerk.) A diplomamunka pályázatok díjátadását a kiemelten díjazott munkák bemutatása követte. Veres Tibor a Magyar Aszfaltipari Egyesülés (HAPA) igazgatója felhívta a figyelmet a Fiatal Mérnökök Fórumára, melynek győztese az Európai Aszfaltipari Egyesülés (EAPA) madridi konferenciáján vehet részt 2020-ban.

A folytatásban Lehel Zoltán, a MAÚT közúti elnöke beszámolt az elmúlt két év eredményeiről. Az elnök Nyíri Szabolcs ezután a szervezet teljes, 25 éves történetét vázolta fel adatokkal, visszatekintésekkel. A közgyűlésen mindezek után a lemondott Veszprémi László helyére Kupai Sándor választották meg a MAÚT vasúti alelnökének. Székfoglalójában Kupai Sándor azt hangsúlyozta, hogy 31 éve van a pályáján, melynek legeleje óta a MÁV-nál dolgozik.

Zárszóként Nyíri Szabolcs elnök további sikeres éveket kívánt a szervezetnek, távlati célként felvillantva, hogy az 50 éves évfordulón hasonlóan jó hangulatú és hasonlóan eredményes időszakra visszatekintő jubileumot tarthasson a MAÚT.

Az idei Nemesdy Ervin-pályázaton első helyezettként Juhász Erika, S. Vígh Judit és Gosztola Dániel mutathatta be a pályaművét.

A további díjazottak névsora:

  • Balog Péter
  • Császár-Bíró Gellért Csanád
  • Molnár Gergely
  • Siegl Ádám
  • Hajdú Viktória
  • Lőrincz Marcell
  • Torák Márta
  • Csabai Cintia Nóémi
  • Szabó Alexa Diána

Galéria

Iparági hírekMAÚTútépítésvasútfejlesztésLehel ZoltánNyiri SzabolcsDuna Aszfalt Zrt.

Hírlevél

Hirdetés