2024.04.19, Péntek
Mindössze két nap alatt készpince épülhet a Leier termékeivel
Fotók: Leier Hungária Kft.

Mindössze két nap alatt készpince épülhet a Leier termékeivel

magyarepitok.hu

2019.06.15. 07:55 - Almási Krisztina

A határidők betartása és a megbízható kivitelező megtalálása elsődleges szempont egy kivitelezés során. A Leier előregyártott betontermékeivel – a kéregfalak és -födémek, valamint lépcsők használatával gyorsan, gazdaságosan és hibamentesen zajlik az építkezés.

Hirdetés

Az építőipar szárnyalása és a kivitelező szakemberek hiánya miatt egyre nagyobb teret kapnak azok az építési technológiák, melyek a hagyományos megoldásoknál gyorsabban és kevesebb élőmunka felhasználásával valósíthatók meg. Erre kínál megoldást a Leier előregyártott termékeiből való kivitelezés, melyek segítségével mindössze két nap alatt megépülhet egy készpince. Ez a fajta építmény a vállalat által gyártott három legfontosabb elem – a kéregfal, a kéregfödém és az előregyártott lépcső – felhasználásával készül.

Az előregyártott, moduláris elemekből felépülő pince megépítése lényegesen gyorsabb és jobb minőségű, mint a pincefalazó blokkból és monolit födémből álló megoldás, ezen felül pedig a lépcső zsaluzása és betonozása is kiküszöbölhető ezzel a folyamattal.

 


Gyors folyamattal minőségi munka

A Leier által kínált technológia lehetőséget ad lakossági felhasználásra is, amihez kiváló minőség, gyors építés és tervezhető költség társul.  A készpincéhez a terveket hagyományos módon az építésztervezők elkészítik, ezekre a tervekre ad ajánlatot a Leier. Amennyiben ezeket az építtető elfogadja és megfelelőnek találja, akkor a gyártmányterveket már a Leier maga készíti el, együttműködve a statikus tervezővel.

Az előregyártott elemekből készülő pince gyakorlatilag bármilyen alaprajzi kialakítás esetén, akár egy nap alatt felépülhet az alaplemezre.

Mindezt úgy, hogy a pincét alkotó vasbeton kéregfalak és -födém, illetve vasbeton lépcsőelemek azonos anyagminőségűek és méretpontosak. Az elemek a terhelésnek megfelelő autóval érkeznek az építkezésre, amelynek helyszíni utómunkálataihoz nem szükséges semmilyen különlegesség, csupán egy átlagos felszereltséggel rendelkező kivitelező csapat.

 

Jelenleg ez az az építési technológia – nem csak lakossági, de ipari dimenzióban is –, ami a legkevesebb szakembert és legkevesebb élőmunkát igényli. Ez a mai kor építőipari szakemberhiányát tekintve nem elhanyagolható szempont egy építkezés során.

Galéria

Iparági hírekLeier Hungária Kft.technológiainnováció

Hírlevél

Hirdetés