2024.04.24, Szerda
Tovább tart a Mapei páratlan növekedése
A Mapei sóskúti üzeme - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Tovább tart a Mapei páratlan növekedése

mti, magyarepitok.hu

2019.07.25. 08:28 - Hegedűs Gergely

Az építőipari gyártónak immár az exportja is újra felpörgött a tavasszal átadott kapacitásbővítésnek köszönhetően.

Hirdetés

Az elmúlt években rekordokat eredményező tempót tovább fokozta a Mapei Kft. Az építőipari gyártó közleménye szerint a cég árbevétele az első fél évben meghaladta a 9 milliárd forintot.

Ez 21,1 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, ami azért is jelentős, mert a 28 éves magyarországi múltra visszatekintő vállalat tavalyi eredményei rendkívül magas bázist képeznek.

2018-ban ugyanis az építőipari segédanyagokat előállító társaság belföldi árbevétele 16,319 milliárd forint volt, amivel megdöntötte addigi rekordját.

A közleményből az is kiderült, hogy a vállalat az egész évet tekintve 18 százalékos forgalombővülésre számít. Az immár több éve tartó növekedés hátteréről, hozadékairól és kihívásairól Markovich Béla, ügyvezető igazgató ebben az interjúban számolt be lapunknak.


Hétszeres növekedés a kivitelben

Az MTI-hez eljuttatott beszámoló arra is kitér, hogy a Mapei Kft. az exportpiacain az év első hat hónapjában 119 millió forintos árbevételre tett szert, ezáltal meghétszerezte a 2018 első fél évében elért forgalmát. Mindez az export újraindításának volt köszönhető, miután a vállalat 2019. márciusában olyan beruházást adott át, amellyel megduplázta a magyarországi gyártókapacitását.

A Mapei Kft. jelenleg Romániába, Horvátországba, Szlovéniába, Szlovákiába, Csehországba és Szerbiába szállít építőanyagokat. A társaság még 2017-ben állította le a kivitelét, azért, hogy a teljes gyártókapacitásával a belföldi piacot tudja ellátni.

A Mapei Kft. 201 munkavállalót foglalkoztat. A cég Sóskúton egy 15 000 négyzetméter összterületű gyárat és raktárat üzemeltet, ahol éves szinten több körülbelül 80 ezer tonna terméket állít elő.

Iparági hírekMapei Kft.építőipari gyártókSóskút

Hírlevél

Hirdetés