2024.03.28, Csütörtök
Generációváltó konferencián lépett előre a harmincadik évfordulóját ünneplő Szabadics Zrt.
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Generációváltó konferencián lépett előre a harmincadik évfordulóját ünneplő Szabadics Zrt.

magyareitok.hu

2019.11.29. 14:31 - Szabó Ákos

Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. eddigi vezérigazgatója igazgatósági elnök lesz, Szabadics Zoltán elnök az igazgatósági tanács tagjaként vesz részt a munkában. A vezérigazgatói posztba a MOL-cégcsoportból érkezett tapasztalt vezető László Zoltán személyében.

Hirdetés

Nagyszabású konferenciával ünnepelte működésének 30. évfordulóját a Szabadics Zrt., melyet dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fővédnökségével tartottak meg.

A Dunántúl egyik meghatározó építőipari cége az alapító Szabadics József, fiai Zoltán és Attila, illetve a szintén társtulajdonos Kovács Tamás eddigi vezérigazgató kemény munkájának köszönhetően is érhette el ezt a pozíciót – fejtették ki délelőtt, a ZalaZone autóipari tesztpályán tartott sajtótájékoztatón, mellyel elrajtolt a kormány generációváltási programjába is illeszkedő konferencia.

 

Szabadics Zoltán (A képre kattintva galéria nyílik.)

 

Zalaegerszeg és Nagykanizsa is üdvözölte a Szabadics Zrt.-t

A Dunántúl infrastrukturális fejlesztésében jelentős szerepet vállaló társaság egyben bejelentette székhelyének 2020-ban esedékes költözését is Nagykanizsára, melyet a város parlamenti képviselője, Cseresnyés Péter államtitkár üdvözölt. Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester pedig a város közgyűlése által egyhangú döntéssel kiadott kitüntető oklevelet nyújtott át a cég vezetőinek.

 

Balaicz Zoltán

 

A generációváltás példamutatóiként álltak az iparág elé

A rendezvényen egy – dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fővédnökségével tartott - generációváltásról szóló konferencia előtt ünnepelték az évfordulót. Ezzel egyidőben a vezetők előre lépését és egy új szakember bevonását is bejelentették.

 

Szabadics Zoltán (b), Szabadics Attila (k), Szabadics József (j)

 

Kovács Tamás, társtulajdonos és eddigi vezérigazgató az igazgatótanács elnöke lesz, Szabadics Zoltán eddigi elnök és testvére Attila továbbra is részt vesz a tanács munkájában, a vezérigazgatói pozíciót pedig László Zoltán, a MOL-csoport igazgatói székéből érkező szakember veszi át.

 

László Zoltán (b1), Kovács Tamás (b2), Szabadics Attila (j2) (Fotó: Seres Péter)

 

Alapítvánnyal adják át tapasztalataikat

A Három évtized – Három generáció, Utódlás-Tradíció-Innováció mottóval megrendezett konferencián Szabadics Zoltán édesapját, a cégalapító Józsefet méltatva kifejtette: apja álma nélkül nem valósulhatott volna meg a Szabadics Zrt. fejlődése. Emlékeztett: a cégalapító 30 évvel ezelőtt, a rendszerváltás idején olyan évezredes tradícióhoz tért vissza, mely a családi örökséget képviselte, az előző évtizedek törése után. Egy családi céget létrehozva tudott sikeres lenni a piacon, és az ő vállán állva tud sikeres lenni a cég mindmáig és a jővőbe is így tekinthet – mutatott rá. Kijelentette: a Szabadics Zrt.-nek mindig is fontos volt, hogy a társadalmi környezetével együtt működjön, azt erősítse.

 

Szabadics Zoltán

„Bárhonnan is nézem, 30 év hosszú idő egy ember, egy család, egy közösség életében. Ennyi idő alatt lehet maradandót alkotni” – mondta el Szabadics Zoltán.

Egyben bejelentette: testvérével, Szabadics Attilával együtt létrehozták az Utódlás, a Sikeres Generációváltásért Alapítványt, a területen szerzett tapasztalatuk megosztására az őket 30 évig támogató iparral és társadalommal. Az alapítvány kuratóriumának vezetésére Kovács Tamást kérte fel.

 

Kovács Tamás a partnerekre és a projektekre is kitért

Kovács Tamás eddigi vezérigazgató, résztulajdonos és január 1-jével igazgatósági elnök hangsúlyozta a munkatársak irányába érzett bizalmát.

„Köszönöm a közvetlen kollégáimnak és alvállalkozóinknak a lojális kiállásukat, amely ügyfélcentrikusság mára a kiemelkedő szakmaiságunk mellett vállalatunk védjegyévé is vált”

– fejtette ki.

 

Kovács Tamás

A vezető a beruházók, köztük az építőiparban meghatározó szerepet játszó állam és önkormányzatok bizalmát is megköszönte. Kovács Tamás a cég partnereivel ápolt jó viszonyt is külön kiemelte és értékelte, valamint a jövőbe mutató fejlesztésekre is kitért.

 

 

Emellett emlékeztetett, hogy a vállalat olyan jelentős mértékű projektek véghezvitelével jutott el jelenlegi pozíciójába, mint többek között a Kis-Balaton vízrendezése, a dozmati és magyarszéki víztározók, vagy akár az esemény helyszínéül szolgáló Zalazone tesztpálya konzorciumban végzett munkái, több más projekttel együtt, melyek között jhelentős szerepet játszik a magasépítés is. Szintén hangsúlyozta  a Szabadics Zrt. jelentős társadalmi szerepvállalását is.

 

A miniszter sikertörténetként értékelte a Szabadics Zrt. három évtizedét

 

dr. Palkovics László miniszter

Dr. Palkovics László miniszter szavaiból kiderült: egyszerre magyarként és zalaegerszegiként is büszke a város és az ország egyik példamutató cégére.

„A nagymúltú családi vállalkozás sikertörténete azon munkák közé tartozik, melyekre a nemzetgazdaság stabil és fenntartható fejlődése alapozható”

- mondta el.

Szavaiból kiderült: a Szabadics Zrt. azzal, hogy immár 30 éve vesz részt az ország újjépítésében, példát mutat sok ezer ígéretes vállalkozás számára.

 

Kkv-kat segítő politikát mutattak be

Az európai gazdaság gerincét a családi vállalkozások adják, de a magyar gazdaságban is növelni kell a szerepüket - jelentette ki a tárcavezető. Elmondta még: a kormány az adópolitikával, az uniós forrásokkal, a vállalkozásokat fejlesztő-támogató intézményeivel és az iparstratégiával is a családi vállalkozások megerősítésén dolgozik. Két kihívással meg kell azonban küzdenie ezeknek a vállalkozásoknak: a generációváltással és a hozzáadott érték növelésével.

 

Dr. György László államtitkár

 

Ezeknek támogatásával kapcsolatban dr. György László államtitkár tartott beszédet, melyben többek között a kisebb vállalatok bürokratikus terheinek csökkentésére, állami támogató programokra és a magyar gazdaság kkv-jainak nemzetközi szinten is jó teljesítményére helyezte a hangsúlyt.

A felszólalások végén a Palkovics László, Szabadics Zoltán, Szabadics Attila és Kovács Tamás tortát vágtak, majd ünnepi toast-ot követően ebédre invitálták a résztvevőket a szakmai program folytatása előtt.

Galéria

Iparági hírekSzabadics Zrt.ZalaegerszeggenerációváltásinnovációNagykanizsamélyépítésmagasépítészalai tesztpálya

Hírlevél

Hirdetés