2024.04.17, Szerda
A Magyar Zene Háza Európa legjobb középülete lett
Képek: Liget Budapest

A Magyar Zene Háza Európa legjobb középülete lett

magyarepitok.hu

2019.12.04. 09:41 - Szabó Ákos

A Magyar Építő munkájával épülő impozáns zenepalota kapta meg az International Property Awards Legjobb Nemzetközi Középület díját.

Hirdetés

Miután Európa legjobb középületének választotta a szakma nemzetközi elitje a Liget Budapest Projektben épülő Magyar Zene Házát, most a nagyszabású tervek alapján épülő központ megkapta a Legjobb Nemzetközi Középület díjat is. Az Magyar Építő Zrt. által kivitelezett kultúr beruházás a korábbi díja alapján, 10 régió hasonlóan elismert fejlesztései között lett első helyezett – derül ki a Liget sajtóközleményéből. Az épület lebonyolítási és műszaki ellenőrzési feladatait az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. végzi el.

 

Stuart Shield, az IPA elnöke, Gyorgyevics Benedek a Városliget Zrt. vezérigazgatója és Sághi Attila vezérigazgató-helyettes

 

80 fős zsűri ítélte oda a díjat

A hétfő éjszakába nyúló londoni díjátadó gálán Dr. Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója vehette át a 26 éve megrendezésre kerülő International Property Awards-on. A neves szakmai díjat nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri ítélte oda a Londonban megrendezett ceremónián.

A testület minden esetben a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget vizsgálta.

 

 

Budapest ikonikus épülete lehet

„A Néprajzi Múzeum tavalyi elismerése után (a beruházáson szintén a Magyar Építő dolgozik, ezúttal a ZÁÉV Zrt.-vel konzorciumban, a Market Zrt. és a Bohn Kft. alapozási munkái után – a szerk.) a Magyar Zene Háza elismerése azt jelenti, hogy a Városligetben immár két olyan intézmény épül, amelyeket világ legjobbjai között tart számon a szakma: erre minden magyar büszke lehet” – nyilatkozta Dr. Gyorgyevics Benedek, majd hozzátette:

Sou Fujimoto épülete minden bizonnyal Budapest egyik új ikonikus épületévé válik.

 

 

A vezérigazgató szavaiból kiderült még: a Magyar Zene Háza építése jó ütemben halad, a felszín felett a szerkezetépítés zajlik, míg az alsó szinteken már a szakipari munkákat végzik. Az épület jövőre szerkezetkész lesz, 2021-ben pedig megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.

 

 

Galéria

Iparági hírekMagyar Építő Zrt.Liget Budapest ProjektZÁÉV Építőipari Zrt.Market Építő Zrt.Bohn Mélyépítő Kft.Óbuda GroupFőber Zrt.kulturális központ

Hírlevél

Hirdetés