2024.04.23, Kedd
Egyedülálló burkolási technikák a közelgő Floor Expon
Mapei Kft.

Egyedülálló burkolási technikák a közelgő Floor Expon

Mapei Kft. / magyarepitok.hu

2019.12.02. 12:00 - Gyöngyösi Klaudia

Újdonságok, érdekességek, előadások, bemutatók magyar és külföldi projektek, a dekor és ipari padlóburkolatok világából a Mapei innovatív kiállításán.

Hirdetés

Minden épületben szükség van a legkülönbözőbb minőségű padlóburkolatokra, persze használatuk és velük szemben támasztott igények alapján nagy különbségek lehetnek egy-egy óvoda, parkoló, ipari üzem, sportpálya, vagy éppen a speciális igénybevételnek kitett élelmiszeripari üzem padlója között.

Azoknak a szakembereknek, akiket érdekelnek a mai olasz designpadló trendek, vagy pont élelmiszeripari üzemet terveznek, feltétlenül érdemes ellátogatniuk a december 12-én, Budapesten megrendezésre kerülő Floor Expo kiállítás és konferencia helyszínére, a Lurdy házba. E két megoldáson kívül még számos más felhasználási módot mutatnak be a szervezők a közel 500 négyzetméteres kiállítási térben. A programot pedig szakmai előadások kísérik.

 

 

Olasz designpadlók elsőkézből

A padlóburkolatok tekintetében sem ritka, hogy a megszokásból használt műszaki megoldásokon kívül számos, mai beruházói igénynek vagy az adott igénybevételnek jobban megfelelő is van, amely világszerte már széles körben alkalmazott és Magyarországon is elérhetők – mégis kevésbé ismert vagy alkalmazott.

A műgyanta és cement kötőanyagú rendszerekből jellemzően a minimalista dizájnt kedvelők találhatnak maguknak megoldásokat. Ezekkel a rendszerekkel a lakások, üzlethelyiségek, irodák padlójának adhatunk egyedi megjelenést homogén, felhős vagy terrazzo burkolatokkal. Olyan területekre, ahol viszont a lágyság és a kényelem is fontos – például óvodák, bölcsődék, edzőtermek és kórházi termek esetén - ott a gumibetétes komfort padló jelenthet megoldást.

A másik olyan terület, ahol a mai kínálat még kevéssé ismert a szakemberek széles körében, az a sportlétesítmények és közösségi terek burkolatainak változatosságában rejlő lehetőségek.

Előbbinek jelentős szerepe lehet helyettesítve az általánosan használt műgyanta bevonatokat. Így például a Mapei tulajdonában lévő olasz Sassuolo futballcsapat stadionjában is jól szolgálnak. A legkülönbözők sportlétesítmények esetén, teniszpályákon, iskolai sportpályákon és egyéb multisport pályákon kívül akár lelátókon, közlekedési útvonalakon is használhatók a Mapecoat TNS akrilgyantás bevonatok.

 

A Floor Expo számos példával szolgál majd

Ezeknek a bevonatoknak az alkalmazási lehetőségeiről területeiről és a kivitelezés legfontosabb kérdéseiről december 12-én, a Floor Expo konferencia és kiállítás számos példával és gyakorlati tapasztalattal ad iránymutatást.

„A komplex és speciálisan padlóra kiélezett konferencián bemutatjuk a jelenleg aktuális trendeket, és az olyan padlómegoldásokat is, ami manapság kevésbé ismertek hazánkban. Olasz előadónk kitekintést ad majd a világ számos érdekes piacára, és a környékbeliektől eltérő irányvonalakat is áttekinti, ráadásul szakmai tudása mellett magában hordozza az olaszok designérzékét is.” – mondta Szautner Csaba, a Mapei Kft. kereskedelmi vezetője, aki a Floor Expo konferencia ötletgazdája is egyben.

„A Floor Expo gondolata egyébként egy külföldi konferencia után fogalmazódott meg bennem, ahol sok olyan lehetőséget ismertem meg, amit Magyarországon még nem használunk, sok ilyet nem is ismerünk. Érdekesen és tartalmasan szerettük volna bemutatni ezeket, ezért a közelgő rendezvényt két részre bontottuk: egyrészt egy közel 500 négyzetméretes kiállítás várja az érdeklődőket, ahol a megoldások szerkezetükben is megtapinthatók, illetve két szekcióra bontott konferencián magyar és külföldi előadók mutatják be a legújabb irányokat.” – mesélte tovább a rendezvényről.

Nézze meg a Floor Expo ajánló kisfilmjét az olasz padlódesignról:

 

Élelmiszeripari bevonatok gyors és nagyhatékonyságú megoldásai

Az élelmiszeripari célú épületek padlóját értelemszerűen másként kell tervezni és kezelni, mint az otthoniakat, vagy akár egy közintézményben használtakat. Ugyanakkor az ebben az iparágban működő üzemek padlójának is a legkülönbözőbb és legváltozatosabb külső behatásoknak kell ellenállónak lennie.

A Mapei e területre kínált termékcsaládjának tagjai alkalmasak tej, - gyümölcs, - és húsfeldolgozó üzemek padlójának, vagy sör- és borfeldolgozó helyiségek tartós és korszerű bevonataként történő alkalmazásra. Az innovatív gyártó élelmiszeripar számára kínált burkolatai ötvözik az egyéb megoldások vegyi ellenálló képességét, magas szilárdsági- ás mechanikus terhelhetőségi előnyeit.

Ezen megoldások kiválóan ellenállnak a savnak, lúgoknak, egy és akár több rétegben is alkalmazhatóak, akár zöld betonra is.

 

Akár már 24 óra elteltével járható a burkolat

Az élelmiszeriparban gyakran előforduló „hősokk” – akár 120oC - hatása sem jelent számukra veszélyt vagy minőségi romlást.  A beépítést követően a legtöbb termék már 24 óra múlva járható, majd 7 nap múlva teljesen terhelhető, így nem kell hosszú kivitelezési idővel számolni.

„A Floor Expo konferencián olyan koncertált szakmai csoport lesz jelen, akik azonnali választ tudnak adni az aktuális és a jövőbeli problémákra - mesélte előadásáról Nagy Sándor, a Mapei Kft. ipari padló termékfelelőse.

„Az előadásom elsősorban az élelmiszeriparra koncentrál majd. Ez fontos téma: a magyar gazdaságban ennek az ágazatnak a szerepe és súlya nem megkérdőjelezhető. Ugyanakkor az épített gazdasági környezet nagyon sok kihívásnak, szabálynak és előírásnak van kitéve. Ezek kapcsán minden részletre kitérő válaszokat szeretnék adni a résztvevőknek: lesz szó az előbb említett szabályozásokról, hősokkállóságról, vegyszerállóságról, élelmiszeripar engedélyekről, és minden olyan padlót érintő témakör szóba kerül, amely megkönnyítheti a tervezők munkáját.” – fejtette ki.

Nézze meg a Floor Expo ajánló kisfilmjét az élelmiszeripari padlókról:

 

További információ a rendezvényről és regisztráció: www.floorexpo.hu

Iparági hírekMapei Kft.kiállításinnováció

Hírlevél

Hirdetés