2024.03.29, Péntek
Kihagyhatatlan lehetőség a jövő mérnökei számára
Illusztráció

Kihagyhatatlan lehetőség a jövő mérnökei számára

magyarepitok.hu

2020.01.22. 16:36 - Gyöngyösi Klaudia

Fejenként több mint 2 millió forint pénzügyi támogatással, tanulmányi kirándulással, gyakorlati lehetőséggel és akár állásajánlattal jutalmazza a Duna Aszfalt Kft. a pályázatának leendő nyerteseit.

Hirdetés

Idén januárban első alkalommal hirdet tehetséggondozási programot a Duna Aszfalt Kft. A pályázati felhívásra 2020. február 15-ig jelentkezhetnek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a győri Széchenyi István Egyetem aktív hallgatói jogviszonyú, nappali munkarendű, alapszakos, közlekedési létesítmények vagy közlekedésépítési specializációt választó, 3. vagy 4. éves hallgatói.

Fejenként több mint 2 millió forint pénzügyi támogatással, tanulmányi kirándulással, gyakorlati lehetőséggel és akár állásajánlattal jutalmazza a vállalat az építőmérnök hallgatóknak kiírt tehetséggondozási program pályázatának leendő nyerteseit.

A két egyetem diákjainak a pályázat során oktatói vagy tanszéki ajánlást kell felmutatni, illetve minimum 3,5-ös halmozott súlyozott tanulmányi átlaggal szükséges bírniuk az általuk teljesített utolsó 4 aktív szemeszterben.

A beérkezett pályázati anyagokat február végén fogják elbírálni. A pályázóknak a jelentkezési lap mellett egy rövid összefoglaló dolgozat is kell küldeni, melyben meg kell indokolni, hogy miért az útépítés számára a legizgalmasabb szakma.

A pályázás során pluszpontokat ér a TDK, a publikációs, a demonstrátori, illetve a szakkollégiumi tevékenység.

 

A vállalat kiemelten támogatja a magyar mérnököket

A Duna cégcsoport a hazai mélyépítés meghatározó szereplőjeként a célzott programok és szponzorációk mellett számos rendkívül eredményes együttműködést kötött már az elmúlt években a hazai felsőoktatás több szereplőjével, így segítve a hallgatók és a leendő munkavállalók tanulmányi előmenetelét, a legmodernebb technológiákkal való megismertetését.

,,A 100 százalékban hazai tulajdonú Duna Aszfalt Kft. magyar mérnököknek, Magyarországon kínál munkát, ezért kiemelten támogatja a magyar mérnökök és technikusok utánpótlásképzését” - hangsúlyozta Lehel Zoltán, a Duna csoport szóvivője.

 „A tehetséges egyetemi hallgatók támogatásával a cégcsoport a hazai út- és hídépítési szakma jövőjét kívánja biztosítani, illetve segíteni és ösztönözni kívánja a tehetséges fiatalokat további kiemelkedő eredmények elérésében. A jövőbeli terveink között szerepel a tehetséggondozási program további egyetemeken való elindítása is.” – tette hozzá Lehel Zoltán.

 

Később ez akár munkalehetőséget is jelenthet a nyertes diákoknak

Az egyetemenként kiválasztott két-két díjazott másfél évre, azaz 3 szemeszterre szóló havi 120 ezer forintos anyagi támogatást kap, emellett az aktuális projektek helyszínén tanulmányi kirándulást tehet.

Ezen felül a nyertes diák a cégcsoport gyakornoka, később pedig munkavállalója lehet.

A mostantól évenként meghirdetésre kerülő tehetséggondozási programról bővebben az érintett egyetemek és a Duna Aszfalt felületein a dunaaszfalt.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Iparági hírekDuna Aszfalt Zrt.innovációSzéchenyi István EgyetemBudapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Hírlevél

Hirdetés