2024.04.23, Kedd
Megtriplázta ösztöndíjprogramjában résztvevői létszámát a Magyar Közút
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Megtriplázta ösztöndíjprogramjában résztvevői létszámát a Magyar Közút

magyarepitok.hu

2020.01.24. 09:11 - Gyöngyösi Klaudia

Amellett, hogy tapasztalt mérnökök segítik a hallgatókat megismerkedni a szakma fortélyaival, még a jövőbeli állásukat is bebiztosíthatják maguknak a cég ösztöndíjprogramjának segítségével.

Hirdetés

A 2016-ban résztvevő 7 fő után idén 22 mérnök hallgatót támogat fejlődésében a Magyar Közút – derült ki a társaság ösztöndíjprogramjának hivatalos eseményén. A Magyar Közút célja, hogy a hallgatók ne csak elméleti, hanem gyakorlati szinten is minél sokoldalúbb ismereteket szerezzenek a vállalat és a szakma tevékenységi köreiről.

Így lehetőséget biztosítanak többek között:

  • szakdolgozat/diplomamunka készítésére,
  • üzem-, illetve telephely látogatásokra,
  • nyári (kötelező) szakmai gyakorlat eltöltésére,
  • valamint az ösztöndíj-programban történő részvételre is.

Az ösztöndíjprogram célja a fiatal, motivált mérnökök bevonzása a társasághoz.

A képre kattintva galéria nyílik!

„A pályázat benyújtásakor a hallgatóktól kérjük a preferált  munkavégzési hely megadását, melyhez a 94 mérnökségünk, 19 megyei igazgatóságunk, és a budapesti központunk széleskörű választási lehetőséget biztosít” – nyilatkozta lapunknak a Magyar Közút.

„A vidéki munkavégzési helyet választó hallgatók, magasabb ösztöndíjban részesülhetnek. A rotációs rendszernek köszönhetően az ösztöndíjasok, mérnök-gyakornokok megismerhetik egy nagyvállalat belső működését, kipróbálhatják magukat több szakterületen is” – ismertette a vállalat.

 

A felvételt nyert hallgatókat is megszólítottuk a programmal kapcsolatban

„A programra az interneten bukkantam rá és már elsőre is nagyon szimpatikus volt. Főleg a nyári gyakorlat, valamint a későbbi munkalehetőség ajánlata is pozitív számomra. Ilyen ösztöndíj pályázati lehetőséget nem igazán találtam más cégeknél. Azt várom tőle, hogy fejlődjek szakmailag és beindulhasson ezáltal a karrierem is. Hosszú távra tervezek.”

Gönye Levente - Széchényi István Egyetem/Gépészmérnök szak

Nőként is  bizonyíthatunk, hogy mi is helytállunk ezen a területen is. Úgy gondolom, hogy ez a program segíteni fog a gyakorlatszerzésben, már a diploma előtt. Nagyon sok tapasztalattal gazdagodhatok, amiből tudok később építkezni.

Bereczki Katalin – Debreceni Egyetem/Építőmérnök szak

Édesapám már 25 éve a Közútnál dolgozik és általa tudtam meg, hogy létezik ez a program, továbbá neki köszönhetően ismertem meg a cég működését is. Építőmérnökként magasépítést tanulok, de ezen kívül mást szakirányt is szeretnék megismerni, mert még nem döntöttem el hol szeretnék elhelyezkedni. A program hozzásegít ahhoz, hogy az építőiparnak ezt a területét is megismerhessem.

Szabados Gergő - Pécsi Tudományegyetem/Építőmérnök szak

Remélem, hogy az ösztöndíjprogram hozzásegít a szakmai fejlődésemhez, illetve ahhoz is, hogy később könnyebben el tudjak helyezkedni. Nagyon érdekel a vállalatok irányítási rendszere és mivel ez egy nagy cég, úgy gondolom itt erről is szerezhetek újabb ismereteket.

Fekete Kata – Pannon Egyetem/Gazdaságinformatikus szak

 

Miért jó közutas ösztöndíjasnak lenni?

Egy szakmai gyakorlat nemcsak az építőiparban, de minden munkaterületen hatalmas előnyt és tapasztalatot ad a diákoknak, azokkal a társaikkal szemben, akik csak a diploma megszerzése után lépnek ki a nagyvilágba.

A Magyar Közút támogatja az ösztöndíjasok tanulmányait, valamint lehetőséget biztosít részmunkaidős állásra is, akár már tanulmányaik idején. Amellett, hogy tapasztalt mérnökök segítik a hallgatókat megismerkedni a szakma fortélyaival, még a jövőbeli állásukat is bebiztosíthatják maguknak.

További információt a vállalat oldalán, ide kattintva olvashatnak az érdeklődők.

Galéria

Iparági hírekMagyar Közút Nonprofit Zrt.Debreceni EgyetemSzéchenyi István EgyetemPécsi TudományegyetemPannon Egyetem

Hírlevél

Hirdetés