2024.03.29, Péntek
2020 Építőipari Személyisége Balás Ákos
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu,

2020 Építőipari Személyisége Balás Ákos

magyarepitok.hu

2020.02.28. 12:28 - Gyöngyösi Klaudia

A díjat a Magyar Építő Zrt. munkatársa nyerte el, a Puskás Aréna munkálataiban végzett kiemelkedő teljesítményéért.

Hirdetés

Balás Ákos nyerte az Év Építőipari Személyisége díjat a budapesti Építőipar 2020 Konferencián. A Portfolio gazdasági portál és a Market Építő Zrt. közös kezdeményezéseként megvalósuló díjat az kaphatja meg, aki 2019-ben a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta az építőiparban, a magasépítés területén. Az életre hívott díjat Scheer Sándor, a Market vezérigazgatója személyesen adta át.

„Minden évben díjazzuk azt a személyt, aki az adott évben a legkomolyabb teljesítményt nyújtotta” – mondta az ünnepélyes díjátadón Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója. „Keressük a példaképeket, ha úgy tetszik az év dolgozóját”- tette hozzá a vezérigazgató.

„Olyan kollégát választott a zsűri, aki aktív szereplőként naponta az építési területen dolgozva, tevékeny részese volt a Puskás Aréna területépítésének. Ez a kolléga csillogó szemmel beszél a szakmájáról, érti azt és jól is csinálja” – ismertette Scheer Sándor. „Pozitív hős, az építőipar kiváló résztvevője: a Magyar Építő Zrt. projektvezetője, Balás Ákos” – zárta beszédét az igazgató.

Kiss Márk, a Magyar Építő Zrt. gazdasági igazgatója gratulál a nyertesnek (A képre kattintva galéria nyílik!)

 

30 évnyi munka hozta meg a gyümölcsét

„Nagyon szeretném megköszönni a zsűrinek, hogy engem választott, valamint szeretném megköszönni Szikszai Zoltánnak, a Magyar Építő Zrt. vezérigazgatójának a jelölést, hogy ezzel lehetőséget adott az elindulásra” – kezdte beszédét a nyertes Balás Ákos. „De mindenekelőtt a kollégáimnak szeretném megköszönni. Nélkülük és a munkájuk nélkül ezt a díjat nem tudtam volna elérni” – mondott köszönetet a projektvezető, aki korábban 2019 novemberi Hónap Mérnökeként lapunknak is interjút adott.

„Ez a díj a 30 éves pályafutásom csúcsát jelenti” – nyilatkozta lapunknak Balás Ákos. „30 éve vagyok a Magyar Építő Zrt.-nél és amit beletettem ebbe a szakmába, az úgy gondolom ezzel a díjjal elismerésre került. A díj is ennek volt köszönhető, hogy ebben a munkában egy kimagasló teljesítmény történt.”

„Ez viszont nem csak a tavalyi évre vonatkozik: 2017 óta a Puskásnál dolgoztam az első kapavágástól kezdve. A Puskás Aréna építése életem munkája volt, ettől nagyobb feladatot még egyszer nem hinném, hogy fogok kapni…bár nagyon remélem” – nyilatkozta az év építőipari személyisége.

 

A nyertest egy hattagú szakmai zsűri választotta ki

A szakmai zsűriben részt vett:

  • Bán Zoltán, a Portfolio vezérigazgatója,
  • Ditróy Gergely, a Portfolio ingatlandivízió-vezetője,
  • Koji László, az ÉVOSZ elnöke,
  • Kreinbacher József, a Metál Hungária Holding Zrt. alapítója és a 2019-es év Év Építőipari Személyisége,
  • Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója,
  • valamint dr. habil. Stocker György docens, tanszékvezető Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar, Építőanyagok és Magasépítés Tanszék. 

Az egyedi tervezésű díjat Szőke Gábor Miklós kortárs szobrászművész tervezte és készítette.

Az év építőipari személyisége díjat tavaly indította el a Market Építő Zrt. és a Portfolio gazdasági portál. 2019-ben Kreinbachber József érdemelte ki a hazai építőipar példaképét elismerő címet és alkotást.

Galéria

Iparági hírekMagyar Építő Zrt.díjátadókkonferencia

Hírlevél

Hirdetés