2024.03.28, Csütörtök
Környezetbarát energiahatékony építkezés Ytonggal
Illusztráció: Xella

Környezetbarát energiahatékony építkezés Ytonggal

magyarepitok.hu

2020.03.30. 13:22 - Gyöngyösi Klaudia

Az Ytong azaz a „fehér tégla” természeténél fogva kiváló hőszigetelő. Millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem igényel kiegészítő hőszigetelést.

Hirdetés

A Xella Magyarország Kft. által gyártott Ytong azaz a „fehér tégla” egy rétegben is kiváló hőszigetelő képességével, egyedülálló a hazai falazóelem piacon. Emellett a CO2 kibocsájtás csökkentés, az egészséges lakóklíma és a hosszú távú fenntarthatóság vezető építőanyaga. Egyedüliként rendelkezik „Környezetbarát Védjegy” tanúsítással, mely igazolja a vállalat környezettudatos elhivatottságát is.

Az Ytong termékek használatával egyrétegű energiahatékony, környezetbarát falazatok építhetők. Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű fal készülhet úgy, hogy eközben nem keletkezik páratechnikai probléma sem.

A vállalat fontos stratégiai jellemzője, hogy folyamatosan méri a piaci igényeket, és ennek megfelelően reagál.  Innovációs termékfejlesztés eredményeként kibővült az Ytong Lambda termékek szortimentje egy 45 cm elemvastagsággal.

 

Passzívházak egyetlen munkafolyamattal

Az Ytong Lambda 45 cm egyrétegű falszerkezet növeli a beruházás értékét, hisz már idén megfelel a jövő évre tervezett szigorodó energetikai előírásoknak. Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már passzívházak mutatóihoz közelítő hőszigetelő képességű falazat építhető egyetlen munkafolyamattal.

2020-ban épülő családi házak tervezésekor már érdemes figyelembe venni a szigorodó energetikai előírásokat, miszerint jövő januárjától már csak a BB energetikai besorolású épület kaphat használatbavételi engedélyt. Az Ytong pórusbeton elemek homokból, mészből és vízből állnak, melyek 100%‑ig természetes alkotóelemek így nem sem jelentenek veszélyt az ökológiai egyensúlyra.

 

A természet adja az alapanyagot, de ez jelenti azt, hogy pazarolható

Annak ellenére, hogy az alapanyagok nagymértékben igénybe vehetők, a Xella Magyarország Kft. figyel arra, hogy gazdaságosan használja fel a Föld természeti forrásait. Ytong falazóelem esetén ez azt jelenti, hogy 1 m³ kitermelt ásványi alapanyagból 4‑5 m³‑nyi készterméket állítanak elő. A falazóelemek alkalmazásánál nem szabadulnak fel mérgező, vagy gáznemű anyagok, a termék teljes mértékben újrahasznosítható.

Az Ytong továbbá teherhordó falszerkezet és optimális nyomószilárdsága miatt akár 2 szintes családi ház kivitelezésére is megfelel. Továbbá lakáson belüli nagyobb súlyú tárgyak rögzítésére is alkalmas. Mindemellett az Ytong hőtároló képessége ellenáll a nappali hő sokk hatásának, valamint éjszaka kellő mértékben visszahűti magát, így a belső tér hőmérséklete mindig közel azonos marad.

Bővebb információért ide kattintva olvashatnak!

Iparági hírekXella Magyarország Kft.YtonginnovációszigetelésKörnyezetvédelem

Hírlevél

Hirdetés